Dívka si myslela, že má rakovinu. Nová diagnóza ji šokovala!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. září 2018 9:14

Pětadvacetiletá studentka Laura Molloyová se pře nějakou dobou začala cítit podivně slabě a unaveně. Natekly jí ruce a nohy a vystrašená dívka se bála, že trpí rakovinou. Od lékaře si ale vyslechla úplně jiný verdikt.

Případ, který se odehrál v Irsku, demonstruje negativní vliv internetových poraden a hledání diagnóz na vlastní triko. Mladá studentka se cítila slabě, unaveně a celá opuchla.

To jsou příznaky některých typů nádorů a dívka si proto myslela, že trpí rakovinou v posledním stádiu. Navštívila proto lékaře, který jí provedl sérii testů. Nakonec se ke svému překvapení dozvěděla úplně něco jiného.

"Když mě lékař vyšetřoval, myslela jsem si, že hledá nádor. Vlastně jsem byla smířená s tím, že mám rakovinu a umírám. Ale pak mi řekl, že jsem těhotná," popisuje dívka.

Studentka se nacházela ve 37. týdnu těhotenství, přesto žádné zjevné příznaky nepociťovala. Netrpěla ranní nevolností ani zpožděnou menstruací. Pohyby děťátka necítila, protože plod se vyvíjel za placentou.

Udělala si dokonce dva těhotenské testy, oba ale vyšly jako negativní. Podle lékařů to je proto, že hormon, který potvrzuje těhotenství, se z jejího těla už vyplavil. 

Témata: Lidé lékaři