Na východě Slovenska se na sporáku objevil Ježíš Kristus. Lidé z toho šílí!

Ježíš Kristus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. září 2018 15:29

V Petrové na severovýchodě Slovenska se lidé modlí ke sporáku. Věří tomu, že se tu v úterý na dvířkách zjevil Ježíš Kristus. Kuchyně v domku v tamní osadě se ihned proměnila na modlitebnu. Na kolenou někteří před sporákem strávili i celou noc.

Začalo to špatným snem paní Mileny o postavě oděné v bílém. Ráno její matka objevila na skleněné výplni na dvířkách od elektrické trouby něco, co tam předtím nebylo. Milenina máma se to snažila smýt vodou a saponátem. Ale nešlo to.

Nakonec to žena vzdala. Na troubě přibyly sošky Panny Marie a obrázek Ježíše a z kuchyně se stala modlitebna „Já jsem brala drátěnku, jsem to čistila a jsem viděla jen obličej, že je tam člověk," vysvětlila pro server Noviny.sk obyvatelka domu Zuzana Bílá.

Místní věří tomu, že to je zjevení. Do malého skromného domku mezitím začali přicházet další příbuzní i sousedé, aby se před starou elektrickou troubou pomodlili.

Místní pravoslavný kněz vyzývá k opatrnosti. Podle něj v Petrově už s podobnými věcmi mají zkušenosti. „Podle mě by lidé neměli takovým věcem věřit, u nás se často setkáváme s takovými setkáními, která se pak později vysvětlí," uvedl pro server pravoslavný kněz Vasiľ Svyda. 

„Když nevěří, že tam je Bůh, tak já nebudu přesvědčovat lidi," říká paní Milena. Od úterý na sporáku nevaří. Co bude se starou elektrickou troubou, neví. Skla se ale neplánují vzdát a hledá pro ni prý důstojné místo.

Témata: Slovensko Ježíš Kristus