Dívka šla k lékaři s bolestí břicha! Probudila se po operaci a to, co zjistila, ji šokovalo!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. srpna 2018 18:57

Teenagerka přibrala 12 kilo a bolelo ji břicho. Nepomáhali jí ani diety. Když dostala bolesti, navštívila lékaře. A od něj se dozvěděla zdrcující zprávu.

Mladá Britka Charlie McGregorová zničehonic téměř ze dne na den přibrala několik kilo a trápilo ji nafouknuté břicho. Snažila se cvičit a držet různé diety, ale výsledky se nedostavily. „Když jsem měla 17 let, byla jsem větší a větší. Nejenže se mi zvětšovalo břicho, ale i ruce a nohy, zkoušela jsem všechno, ale nic nepomáhalo ," cituje její slova britský deník The Sun. 

Postupně ztrácela sebevědomí a přestala chodit ven s kamarády. „Nechodila jsem s vrstevníky nikam, protože mi už ani moje oblečení nesedělo ," dodává mladá žena, která přibrala 12 kilogramů a její velikost oblečení se zvětšila o čtyři čísla.

Pak se další nepříjemnost - nesnesitelné bolesti břicha. Tehdy se rozhodla vyhledat lékaře. „Šla jsme do nemocnice a provedli mi krevní testy. Řekli mi, že jsou přesvědčeni, že jde o apendicitidu,“ říká dívka.

Nejprve si tedy myslela, že jí prasklo slepé střevo, pravda však byla mnohem děsivější. Ve skutečnosti měla na vaječnících obrovský tumor ve velikosti 30 centimetrů. Po dlouhé operaci se probudila a dozvěděla se, že kromě tumoru její chirurgové odstranili i levý vaječník.

„Usínala jsem s tím, že přijdu o apendix. Ale o šest hodin později jsem se probudila, a řekli mi, že jsem přišla o vaječník a nádor ze zárodečných buněk. Řekli mi, že měl velikost ragbyového míče,“ vzpomíná Charlie.

„Byla jsem naprosto otupená. Nemohla jsem plakat, nemohla jsem se smát, nevěděla jsem, co mám dělat. Jen jsem si říkala, že jsem příliš mladá, abych měla rakovinu," cituje její slova server healthmedicinet.com. 

Následovalo sedm vyčerpávajících kol chemoterapie, kvůli které dívka přišla o všechny vlasy. Ani to ale nepomohlo a objevil se druhý nádor - tentokrát na pravém vaječníku. Ten se ale naštěstí lékařům podařilo odstranit a vaječník tak nebylo nutné odebrat.

Nyní je již vyléčena, začala pracovat jako kadeřnice a snaží se užívat si život naplno. Zároveň ale varuje ostatní, aby si nepodceňovali příznaky onemocnění.

Témata: Lidé lékaři nemoc