Mladík si hrál na WC na mobilu. Pak se podíval pod sebe a byl v šoku! Skončil v nemocnici!

WC

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. srpna 2018 10:22

Lidé tráví čas na toaletě různě. Někteří luštěním křížovek, další čtením, nemalé procento lidí si s sebou bere svůj mobilní telefon. To se jim ale může stát osudným.

Dokládá to případ čínského mladíka, který si po půl hodině sezení na toaletě s mobilem v ruce všiml hrůzné věci. Zpozoroval, že mu z konečníku visí obrovský kus tlustého střeva.

Mladík byl okamžitě převezen do nemocnice, kde jej lékaři museli operovat. Podle nich ale nejde o výjimečný případ. Objevuje se zejména u lidí s chronickou zácpou, kteří ze sebe musí stolici doslova vytlačit.

To se jim ale může stát osudným ve chvíli, kdy se na toaletě soustředí na jiné věci než je vykonávání potřeby. Namísto stolice z nich totiž může vylézt právě kus střeva.

Nejde ale pouze o lidi trpící těmito problémy. Lékaři se s podobnými případy setkávají i u žen po porodu, které mají oslabené pánevní dno. 

Lékaři ale varují i zdravé lidi bez jakýchkoliv příznaků. Na toaletě by nikdo neměl trávit delší dobu, než je nutná k vykonání potřeby, každé další stahy svalstva v oblasti konečníků, které jsou zbytečně zapřičiněny právě rozptýlením například v podobě mobilního telefonu, zvyšují pravděpodobnost, že se takzvaný prolaps objeví i u zdravého člověka.

Témata: Lidé WC