Zpověď Čecha, který přežil pád mostu v Janově: Najednou byla tma, myslel jsem, že nepřežiju!

zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. srpna 2018 21:35

Z Morandiho mostu, jehož část se dnes zřítila v italském Janově, spadl i se svým vozem český kamioňák Martin K. pracující pro dopravní společnost SPED-IT. Muž teď popsal, co prožil!

Čech měl štěstí. Při tragédii zemřelo nejméně 35 osob. Přesto si ze zřícení mostu odnesl řadu šrámů - má zlomený nos, čtyři žebra a pohmožděné plíce. Přesto se dnes podruhé narodil!

Podle jednatele společnosti SPED-IT Václava Zázvůrka firma kamion poznala podle fotek na twitteru. Na snímku bylo vidět, jak záchranáři lezli do kabiny.

„Hned jsme to začali řešit s naším konzulátem v Itálii a rozeběhli jsme i přes naše italské partnery nemocnice a pak jsme za hodinu dostali zprávu, že to je skutečně náš řidič a že přežil,“ řekl Blesku jednatel.

Porařilo se mu dokonce mluvit s řidičem. „Je hrozně šťastnej, že žije,“ pokračuje jednatel a tím, že marnit je sice zraněný, ale jinak se cítí dobře. Řidič svému zaměstnavateli také popsal, co si pamatuje a jak se cítí. „Jel a najednou byla tma a nebyla silnice. Myslel si, že to nepřežije,“ prohlásil.

Společnost už informovala Martinovy příbuzné. „Už jsme mluvili s rodinou a řekli jim o nehodě. Prý viděli zprávy, ale netušili, že tam je jejich blízký. Asi byli v šoku, ale já už v té chvíli věděl, že je mimo ohrožení, takže jsem jim to hned řekl, když jsem měl zprávy z nemocnice,“ dodal Zázvůrek.

Témata: most v Janově (Genova Italy 14.8.2018) zřícený kamiony češi