Stařenka vstala z mrtvých. Dala ji do rakve, po pár hodinách se stal zázrak

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. června 2023 17:00

Neuvěřitelným příběhem "oživlé" stařenky žije v těchto dnech Ekvádor. Šestasedmdesátiletá Bella Montoyová byla s podezřením na mrtvici prohlášena za mrtvou, jenže po několika hodinách projevila známky života. Nyní je opět v péči lékařů.

Na příběh upozornila BBC. Ekvádorské ministerstvo zdravotnictví ustanovilo komisi, která má incident vyšetřit. Úřad v prohlášení uvedl, že u ženy došlo ke kardiorespiračnímu selhání, tedy zástavě dechu a srdeční funkce. Navíc nereagovala na resuscitační pokusy, proto byla prohlášena za mrtvou.

Syn pacientky Gilber Rodolfo Balberán Montoya řekl, že jeho maminku přijali do nemocnice v pátek v 9 hodin. V poledne mu doktor sdělil, že je po smrti. Začaly proto přípravy na pohřeb, stařenka byla umístěna do rakve a příbuzní se ji chystali převléknout.

Po několika hodinách ale paní Montoyová začala lapat po dechu. Na místo byli zavoláni záchranáři, kteří ji vzali zpět do stejné nemocnice, kde nyní leží na jednotce intenzivní péče.

"Teď se modlím, aby se zdraví mé maminky zlepšilo. Chci jí naživu a po svém boku," dodal syn ženy, která "vstala z mrtvých".

Témata: ekvádor