Záchrana života "minutu po dvanácté". Policie zveřejnila krásný příběh

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. června 2023 15:50

Policie většinou na sociálních sítích informuje o trestných činech nebo nehodách, výjimečně však dojde i na výhradně dobré zprávy. V sobotu zveřejnili strážci zákona příběh o záchraně jednoho lidského života.

Policie tak učinila přímo na přání devětašedesátiletého Jana Leopolda Blaškovanova. Toho při jízdě automobilem postihlo krvácení z varixů v žaludku.

Při jízdě 🚙 ho postihlo krvácení z varixů v žaludku, zastavil u lesa před Machnínem, vystoupil, ale nemohl se hýbat a jen se opřel o kapotu. Kolem zhrouceného muže projelo několik řidičů. Zastavil jediný z nich, náš kolega, který mu přivolal ZZS.#policielbk pic.twitter.com/7G3zKHEDt6

— Policie ČR (@PolicieCZ) June 10, 2023

"Zastavil u lesa před Machnínem, vystoupil, ale nemohl se hýbat a jen se opřel o kapotu. Kolem zhrouceného muže projelo několik řidičů. Zastavil jediný z nich, náš kolega, který mu přivolal ZZS," uvedli policisté. 

Muži to zachránilo život. "Podle lékaře dostal šanci k přežití minutu po dvanácté. Událost se stala 14. 5. a dnes je muž mimo ohrožení života," dodali strážci zákona.

Témata: Policie ČR Lidé Záchranná služba