Amerika je v šoku! Chudá holčička podvedla smetánku, Hollywood i nejbohatší lidi světa!

Anna Sorokinová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. června 2018 14:03

Zní to jako pohádka o novodobé popelce. Příběh Anny Sorokinové ale nemá šťastný konec, na rozdíl od novodobých pohádek není plný vznešených úmyslů a namísto lásky v něm jde jen a pouze o peníze.

Vyrůstala s rodiči v Německu, původem ale pochází z Ruska. Anna Sorokinová byla vychovávána v Kolíně nad Rýnem ve skromných poměrech a rodiče věřili, že i přes chudobu to jejich dcera jednou někam dotáhne. Nikdy by je ale nenapadlo, že se jí povede obelstít celou Ameriku.

Vše co vydělali rodiče investovali do jejího studia. Díky tomu se dostala z Německa do školy v Londýně a později do Paříže, kde dostala stáž v módním časopise. Zde poprvé přičuchla nejen k penězům, ale i k vyšší společnosti, kterou si zamilovala.

Rodiče jí během studií platili vše včetně nájmu, Anna se ale rozhodla nešetřit a odletěla do New Yorku. Usídlila se na Manhattanu, ale rozhodně ne s cílem pracovat. A už vůbec ne s dobrými úmysly.

Po příjezdu na Manhattan si pronajala byt v luxusním hotelu na jméno Anna Delveyová a na recepci uvedla, že je německá dědička a její rodiče obchodují se starožitnostmi, díky čemuž mají miliardový majetek.

Tvrdila, že její rodina obchoduje na německém trhu, čímž obelhala kromě hotelových pracovníků i vlivné podnikatele nebo přední celebrity. K těm pronikla velmi jednoduše.

#NEWYORK

Příspěvek sdílený Anna Delvey (@theannadelvey), Dub 14, 2015 v 11:18 PDT

Pod svým falešným jménem se totiž účastnila různých večírků, kde se to boháči a celebritami jen hemžilo. Nechyběla ani na akci, kterou organizoval jeden z nejbohatších lidí světa Warren Buffet.

Stejně tak jako s boháči si ale rozuměla i s herci. Byla například v kontaktu Macaulayem Culkinem, bývalou dětskou hvězdou z filmu Sám doma.

Ač nepříliš pohledná, přesto si dívka si velmi rychle získala vlivné a zámožné přátele, kteří ji stále měli za dědičku miliardového mění. Ideální partie, která se ráda nechala zvát na luxusní dovolené.

Viděla tak například Maroko nebo Benátky, a její noví zámožní přátelé z ní byli tak uchváceni, že se mezi sebou hádali o to, kdo jí ponese zavazadla. Samotné výlety ji přitom nestály ani korunu, vše platili lidé, kteří ji na ně zvali.

Dívku milovala celá newyorská smetánka a dokázala vzbudit zaujetí kamkoliv přišla. Na dovolených nechávala luxusní spropitné a omotala si kolem prstu bezdomovce, uklízečky i číšníky. Každý, kdo s ní přišel do styku, ji nedokázal pustit z hlavy. Anna Sorokinová byla hvězda prvního formátu.

#throwback to the last summer

Příspěvek sdílený Anna Delvey (@theannadelvey), Říj 23, 2014 v 6:53 PDT

Svého mocného vlivu se rozhodla využít a rozhodla se otevřít si luxusní klub pro bohaté. V bance v Los Angels si chtěla půjčit 25 milionů dolarů a vymyslela si historku s účty ve Švýcarsku, které jí spravuje bankéř Peter W. Hennecký.

Klec spadla ve chvíli, kdy kalifornští bankéři zjistili, že žádný Peter W. Hennecký neexistuje. Postupně začal na povrch vyplavávat jeden podvod za druhým a jako tečkou za celým kolotočem lží byl účet, který jí vystavil hotel, v němž se ubytovala po příletu do New Yorku.

Ten si od ní vyžádal přes 25 tisíc eur, které ale dívka neměla jak splatit. Lidé se od ní distancovali a styděli se za to, jak lacino se nechali nachytat. Dluhy narůstaly a dívka se musela ze svého jednání zodpovídat policii. Nakonec skončila ve vězení, kde nyní čeká na soud.

Celý příběh má ještě dvě boční pokračování. Hrozí, že dluhy sedmadvacetileté dívky budou muset zaplatit její rodiče, ti na ně ale v žádném případě nemají. A její příběh nakonec možná dobude Hollywood podruhé. Netflix totiž plánuje natočit o ní životopisný film nebo seriál.

Témata: Anna Sorokinová New York Hollywood