Drsné tajemství Václava Havla odhaleno! Milenka, konec vztahu a bolestivý telefonát?

Václav Havel, 1. prezident ČR

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. června 2018 11:56 | Aktualizováno: 16. června 2018 23:29

Dřívější milenka prvního postkomunistického prezidenta Václava Havla Jitka Vodňanská prozradila další pikantnosti z jejich vztahu. Jak došlo k jeho ukončení?

Havel navázal s Vodňanskou vztah krátce po svém návratu z vězení v roce 1983. Později začal chodit s Dagmar Veškrnovou a po svatbě byl nucen jejich vztah ukončit nadobro.

To se podle knihy Voda, která hoří, z níž cituje deník Blesk, událo 4. ledna 1997. "Jiti, já jsem se oženil. Vzal jsem si Dášu,“ řekl Vodňanské telefonicky.

Po 14 letech tak nadobro ukončil jejich důvěrný vztah. "Bylo zbytečné něco vysvětlovat. Už byl někdo úplně jiný. Oba konce drátu zůstaly němé. Nebyl to ani rok, co Olga umřela…“ píše Vodňanská v knize.

"Celá ta léta po svatbě jsem ho náhle nesměla vídat. Ostrý řez. Bez vysvětlení. Občas letmo. Na Hradě na oslavě státního svátku, na koncertech, v divadlech. Přišel nervózně pozdravit, chvilku nervózně pohovořil o ničem. "Promiň, jde sem Dáša." Nebo jen z dálky zamával. Přes přátele mě tajně pozdravoval. Nepochopitelné. Zlobila jsem se, že opouští spousty starých dobrých přátel," popisuje dále.

Podle ní ale k ukončení jejich vztahu ve skutečnosti nikdy nedošlo. "Nemám pocit, že bychom vztah někdy ukončili. Trvá. I když se přes něj přehrnuly písečné duny jeho druhého manželství," píše Vodňanská.

Témata: Václav Havel