Tajný poměr Václava Havla? Deník odhalil, co se dělo za zády "hysterické" Dáši!

Václav Havel jde z nemocnice

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. června 2018 8:27

První český prezident Václav Havel neměl lehký život. Poté, co se vrátil z vězení, mu jeho tehdejší manželka oznámila, že si našla jiného muže. Sám Havel ale nebyl v moc odlišné pozici.

V roce 1983 se Havel vrátil z vězení, kde ho drželi komunisté dlouhých tři a půl let. Po návratu na něj ale doma čekala rána, jeho tehdejší manželka Olga Havlová mu oznámila, že má vztah s hercem Janem Kašparem.

To Havel nesl velmi těžce a rozhodl se vyhledat psycholožku Jitku Vodňanskou, do které se zakoukal těsně před zatčením. O tom co mezi nimi bylo se nikdy moc nemluvilo, Vodňanská to ale nyní prozradila v knize Voda, která hoří.

Podle Blesku z knihy vyplývá, že až do smrti Olgy Havlové v roce 1996 žili v milostném trojúhelníku. Pak se ale objevila Dagmar Veškrnová a Havlovi zamotala hlavu.

Vodňanská ve své knize popisuje scénu, na níž je vidět, jak k ní Havel přistupoval. "Jsme na gauči, masíruju mu chodidla. Volá Dáša Veškrnová. S upřímností sobě vlastní jí Václav řekl: "Je tady Jiti." Nevím, co bylo na druhé straně telefonu," píše si do deníku.

"Rozpačitě položil sluchátko a poprosil, abych odešla. "Promiň, raději odjeď. Ona je taková hysterická. Mohla by přijet a ztropit tady scénu." A ty Václav neměl k smrti rád…" popisuje dále.

Ještě ten den si Vodňanská poznačila, jak se věci ve skutečnosti mají. "Václav je na ní zřejmě zcela závislý, či začíná být,“ zapsala si.

Témata: Václav Havel Dagmar Havlová