Ukrajinka zachránila sebe i svého starého psa: Nesla ho spoustu kilometrů!

Ukrajinka nesla svého psa mnoho kilometrů.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. března 2022 11:21

Válka na Ukrajině především zasahuje do lidských osudů, kromě vojáků už zemřelo i mnoho civilistů. Trpí ale samozřejmě také zvířata. Na sociálních sítích zaujal mnoho lidí jeden zajímavý příběh.

Na facebookovém profilu organizace UAnimals se objevila zmínka o ženě, která 17 kilometrů nesla v náručí svého starého a poměrně statného psa, aby se s ní dostal do bezpečí přes hranici. Krátký příběh doprovodila i fotografie.

Podle zmíněné organizace se jinak situace v ukrajinských útulcích či zoologických zahradách zhoršuje, především ve městech, kde Ukrajinci bojují s ruskými okupanty. Záchrana zvířat je tak velmi komplikovaná.

Ochránci zvířat se však zmínili o dalším šťastném příběhu, kdy se řidič jejich auta do Novoarchangelsku rozhodl, že si jednoho z převážených psů vezme do vlastní péče. 

Jak pomoci Ukrajině?

Rozcestníkem pomoci Ukrajině jsou webové stránky Stojíme za Ukrajinou. Najdete zde například seznam všech velkých finančních sbírek. Dále je tu třeba web ministerstva vnitra Naši Ukrajinci nebo portál Pomáhej Ukrajině.

Témata: Ukrajina válka na Ukrajině Psi