Při tornádu přišli o vlastnoručně postavený dům! Vnuk požádal o pomoc veřejnost!

Dům rodiny Vlkových musí jít k zemi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2021 21:43

Tornádo, které se prohnalo jižní částí Moravy, za sebou nechalo stovky smutných příběhů lidí, kteří přišli o část majetku či o střechu nad hlavou. Jedněmi z nich je i rodina Vlkových, jejichž vlastnoručně postavený dům musí jít k zemi. Jejich vnuk se proto rozhodl uspořádat pro své prarodiče sbírku.

Autorem sbírky je Josef Brůček, který na portálu Donio.cz vybírá peníze pro svou babičku s dědečkem. Ti přišli během řádění tornáda o střechu nad hlavou.

"Část domu, který vlastníma rukama před 50 lety zbudovali, je zborcená a s velkou pravděpodobností bude muset být dům zcela zdemolován a postaven nový," píše.

Prarodiče byli při bouři v domě, naštěstí ale vyvázli jen s menším poraněním, navzdory tomu, že v místnosti, kde se nacházeli během bouře, se rozbila všechna okna.

"Zbortila se část střechy a domu v horním patře. Auto před domem je zničeno. Roky budovaná a opečovávaná zahrada se sadem stromů zůstala úplně holá," dodal.

Brůček později připsal, že dům je natolik poškozený, že bude muset být zbourán. "V tuto chvíli si jen těžko umíme představit, co nás všechno čeká a jak dlouho to potrvá. Myslím si však, že právě pomoc od Vás všech je to, co nás všechny posunulo vpřed a dodalo nám větší odvahy. Hlavně babičce a dědovi," píše.

Poděkoval také jak dobrovolníkům, tak dosavadním dárcům. "Vážíme si každé pomoci, která se nám dostala. Vybraná částka je naprosto neuvěřitelná a ohromně nám pomůže, abychom babičce a dědovi zajistili nový domov," napsal vnuk.

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021)