Tornádo na Moravě: Město Hodonín přišlo o oblíbenou učitelku!

Marie Miklánková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. července 2021 13:09

Desítky lidí se v pátek přišly na hodonínský hřbitov rozloučit s šestašedesátiletou učitelkou z gymnázia, která zemřela minulý čtvrtek při silné bouři a tornádu. Rozloučit se s ní přišla nejbližší rodina, kolegové z gymnázia i současní či bývalí žáci. Žena je jednou z šesti obětí, které za sebou tornádo na Břeclavsku a Hodonínsku minulý týden zanechalo.

Pietní akt trval asi dvacet minut. "Energičtější ženu jste nepoznal," řekla ČTK bývalá studentka školy Gabriela. Poznamenal, že paní učitelka jí měla na zeměpis a matematiku. "Ze zeměpisu jsem jednou na vysvědčení dostala i trojku, ale zasloužila jsem si ji," vzpomínala žena.

O smrti usměvavé a energické členky pedagogického sboru informovalo hodonínské gymnázium na svém webu. Podle reakcí někdejších žáků byla osobitou a oblíbenou pedagožkou. Učila matematiku a zeměpisu, zemřela minulý týden hned ve čtvrtek.

Přírodní pohroma za sebou na jižní Moravě zanechala šest obětí včetně těhotné ženy. Zemřeli například vinař z Moravské Nové Vsi nebo mladá žena z Mikulčic, která byla absolventkou hodonínského gymnázia. Další lidé utrpěli těžká zranění, mnozí zůstávají v péči lékařů.

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021) hodonín