Restaurace Šeberák: Majitel vzdorující restaurace objíždí Česko s rakví!

Majitel restaurace Šeberák objíždí republiku s rakví.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. ledna 2021 10:10

Řada podnikatelů bojuje v posledních měsících o holé přežití, někteří se proto rozhodli vzít věci do vlastních rukou. Do této skupiny patří majitel restaurace Šeberák Jakub Olbert. Co dělá v těchto dnech?

Restauraci Šeberák během posledních týdnů „proslavil“ vzdor jejího majitele, který nechával podnik navzdory opatřením otevřený. Na místě tak několikrát zasahovala policie. Jakub Olbert v protestní činnosti pokračuje i v úvodních dnech roku 2021.

Ve čtvrtek ráno se na facebooku ohlásil z Brna, kde mohou lidé stejného názoru zatlouct hřebík do rakve, kterou s sebou vozí po republice. O aktuální akci informoval před několika dny na sociální síti.

Restauratér vyrazil na cestu Vysočinou, Jihomoravským, Olomouckým, Moravskoslezským, Pardubickým, Královehradeckým a Libereckým krajem. „Vždy jsem slyšel slova podpory, ale i výzvy k návštěvě toho či jiného místa. Slíbil jsem a beru to jako závazek, který jsem se rozhodl plnit,“ konstatoval.

„Má cesta je symbol spojení všech kolegů, ale i ostatních spoluobčanů, kterým není lhostejná současná situace. Přijďte, promluvte si s námi, a pokud budete chtít, můžete podepsat naší petici "Otevřeme Česko". Nebo jen zatlučte jeden z posledních hřebíků do naší rakve, která již cestovala po dalších krajích naší republiky,“ uvedl Olbert na facebooku.

Témata: Restaurace Šeberák Restaurace podnikatelé