Láska až za hrob! Příběh dvou seniorů v době pandemie dojímá svět!

Důkaz, že láska nezná hranic

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. dubna 2020 20:49

Příklad páru seniorů z německo-dánského pohraničí ukazuje, že ani v době nynější pandemie láska nezná hranic. O 85leté Dánce a jejím o čtyři roky starším partnerovi z Německa, kteří si povídají přes hranici a dodržují přitom bezpečný odstup, přinesla reportáž televize BBC.

Hranice Ingu Rasmussenovou a Karstena Tüchsena Hansena rozdělila před dvěma týdny. Oba se stali místními celebritami, když je starosta městečka Tönder na dánské straně během projížďky na kole "přistihl" na jejich přeshraničním dostaveníčku.

Rasmussenová si se svým německým partnerem povídá, on si někdy dopřává skleničku kořalky, ona se drží kávy. "Musím řídit," vysvětluje Rasmussenová, která autem k hranici dojíždí z vesnice Gallehus. Hansen jezdí na kole z městečka Süderlügum ležícího několik kilometrů od hranic.

"Je to smutné, ale nezměníme to," hodnotí současnou situaci Dánka, která se v posledních dvou letech s Hansenem vídala téměř každý den. Často spolu jezdívali na výlety a k tomuto svému koníčku se chtějí zase vrátit, až současná pandemie pomine.

Německé úřady v úterý evidovaly více než 61.900 nakažených koronavirem, z nich nákaze podlehlo přes 580 pacientů. V Dánsku bylo 2815 infikovaných a 90 smrtelných obětí.

Témata: Lidé