Veřejnost v šoku! Žena lékařům uhořela na operačním sále!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. února 2020 16:38

Rumunská agentura Mediafax informovala o případu starší ženy, kterou lékaři během operace upálili. V 66 letech zemřela přímo pod jejich rukama.

Šestašedesátiletá žena s rakovinou slinivky se stala obětí lékařské nepozornosti. V nemocnici Floreasca v Bukurešti 22. prosince podstoupila zákrok, který dopadl fatálně.

Chirurgové totiž použili dezinfekční prostředek na bázi alkoholu a následně elektrický skalpel. Tělo pacientky okamžitě vzňalo jako pochodeň. V důsledku incidentu utrpěla popáleniny na 40 procentech svého těla a zemřela.

Vše se mělo odehrát velmi rychle. Pacientka hořela několik sekund, než na ni zdravotní sestra vylila misku s vodou. Upozornil na to rumunský politik Emanuel Ungureanu.

Úřady i nemocnice se snaží uklidnit šokovanou veřejnost, jak došlo k této tragické události ale netuší. Lékaři tvrdí, že žena byla zřejmě alergická na jódový dezinfekční prostředek, proto jako alternativu použili prostředek na bázi alkoholu.

To se ale politikům nepozdává. Lékaři prý neprovedli žádné alergologické testy. "Problém je v tom, že použití tohoto dezinfekčního prostředku v kombinaci s elektrickým skalpelem je v Rumunsku zakázané," vysvětlilo tamní ministerstvo zdravotnictví.

Panuje také nejistota, kdo byl v době nehody na operačním sále. Jeden z chirurgů prohlásil, že v té době nebyl v nemocnici. Ungureanu ale tvrdí, že má důkazy svědčící o opaku a na lékaře podal trestní oznámení.

Témata: lékaři Rumunsko