Žena nosila na ruce gumičku do vlasů. Skončila v nemocnici!

zdraví

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. srpna 2019 15:59

Zná to každá žena. Nejlepší místo na dočasné umístění gumičky na vlasy je její vlastní zápěstí. Co se může stát, pokud ji tam nosíte dlouhodobě? Můžete skončit i na operačním sále!

Své o tom ví Kanaďanka Lisa McLennanová. Ta totiž tvrdí, že gumičku na zápěstí nosila každý den, a to po dobu 30 let! Nejprve jen málokoho napadne, že to může mít nějaké zdravotní dopady, ale opak je pravdou.

Podle portálu Metro totiž každodenní nošení gumičky na ženě zanechalo následky. Lékaři jí objevili syndrom karpálního tunelu, nepříjemné a velmi bolestivé onemocnění, které se obtížné léčí.

Příčinu odhalila díky zákaznici ve svém obchodě. "Říkala jsem jí, jak mě více bolí levá ruka, a ona ukázala na mou gumičku a řekla, ať ji přestanu nosit. Vysvětlila mi, jak jí neurolog doporučoval nenosit gumičku na zápěstí, protože to může způsobit problémy," řekla serveru Lisa.

S bolestí se vypravila k lékaři, který ji odeslal na testy. Ty ukázaly, jak rozsáhlé škody gumička napáchala. Její dlouholetý zvyk na ní zanechal trvalé následky.

Lisa nyní trpí problémy s cirkulací krve, v zápěstí má zánět, nezvratně poškozený nerv a neustále cítí tak silnou bolest, že v zápěstí ztrácí cit. Léčba některých příznaků je možná konzervativně nebo operačně, jiné jsou ale trvalé.

Témata: ženy lékaři