Exotická dovolená za 140 tisíc? Manželé se připravili o všechno!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. července 2019 10:52 | Aktualizováno: 30. července 2019 5:00

Desítky tisíc korun za rodinnou dovolenou v exotickém Ománu na Arabském poloostrově vyhodili slovenští manželé Martin a Martina oknem. Z vysněného pobytu se totiž jejich vlastní vinou stala noční můra.

Martin a Martina ze slovenského Liptovského Mikuláše se rozhodli si letos s dětmi dopřát výjimečnou dovolenou, ta se však nakonec zapsala do jejich vzpomínek jinak, než doufali. Pobyt v exotickém Ománu, za který rodina vysolila 5 a půl tisíce eur (cca 141 tisíc korun), totiž vůbec neproběhl podle představ.

„Původně jsme šetřili na auto, ale řekli jsme si, že upřednostníme zážitek před hmotnou věcí. Proto jsme si vybrali tak výjimečně drahou dovolenou,“ vysvětlila deníku Nový Čas čtyřicetiletá Martina. Z průměrných platů, které pobírají s manželem, na ni šetřili několik roků, během nich navíc čekali, než děti vyrostou a budou si moct dovolenou pořádně užít.

Osudovou chybu ale udělali sami dvojnásobní rodiče. Nezjistili si totiž, že v době, kdy je u nás léto, na Arabském poloostrově panuje období monzunů. Po příjezdu na pětihvězdičkový hotel tak zažívali jedno zklamání za druhým. Recepčního se zeptali, kde jsou lidé, on jim odvětil, že mimo sezónu tu nikdo není.

„Slunko nikde, oceán rozbouřený, na pláži zákaz koupaní, žádná lehátka. Všude strašný zápach ryb, špinavá liduprázdná pláž a vítr,“ popisuje Martina. Manželé se proto spojili s cestovní kanceláří, která jim sdělila, že počasí jim nikdy nezreklamuje. Prý nemohou řešit, zdali lidé tuší, že v některých oblastech zrovna není turistická sezóna.

Pár navrhl cestovní kanceláři změnu rezortu, rád by se s dětmi přesunul do blízkosti hlavního města Maskat. Minimálně do dnešního dne ovšem zůstávají v původním hotelu. Manželé nyní důrazně varují všechny slovenské turisty, aby byli obezřetní.

Témata: dovolená Omán turistika