Lékaři v šoku! Tahle žena nemá být naživu! Nikdo neví, co se s ní stalo!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. července 2019 16:15

Případ, který šokoval celou Austrálii, se odehrál v tamním městě Gold Coast. Vše začalo před dvěma lety, kdy čtyřiadvacetiletou dívku bolelo na hrudi. Lékaři ji ale dlouhodobě tvrdili, že si to vymyslela a že bolest je jen v její hlavě. Pak ale přišlo něco, co nikdo nečekal.

Čtyřiadvacetiletá Georgia zveřejnila svůj příběh, který šokoval Austrálii. Před dvěma lety jí začaly bolesti hrudníku znepříjemňovat život a postupně se rozšířily do celého těla.

Navštívila proto lékaře, kteří jí řekli, že příčina jejích obtíží neleží v hrudi, ale v hlavě. Několik měsíců se ale bolesti stupňovaly a po čtvrt roce absolvovala pozitronovou emisní tomografii (PET).

Ta ukázala, co se s dívkou, která pracuje jako zdravotní sestra, skutečně děje. Tělo měla plné nádorů, a podle lékařů jí zbýval asi týden života.

"Někdy jsem musela jít k lékaři i dvakrát týdně. Později mi řekl, že bolesti jsou pouze v mé hlavě. A když zjistili, že mám tělo plné tumorů, mysleli si, že dalšího víkendu se už nedožiju," řekla tamním médiím dívka.

Lékaři jí diagnostikovali vzácnou formu rakoviny, tzv. Burkittův lymfom. Jde o zhoubný nádor vycházející z lymfatické tkáně, kdy nádorová mutace napadá orgány a ty se začnou ve velkém množit.

Dívka ale nevykazovala typické symptomy rakoviny, jakými jsou extrémní ztráta hmotnosti, vyrážky, horečky, zvracení a noční pocení. Tento druh rakoviny navíc postihuje převážně děti v Africe. Hematolog proto zpočátku vůbec nepředpokládal, že její nález bude lymfom.

"Moje tělo bylo zaplaveno tumory, lékaři vůbec nechápali, že ještě žiju," dodala dívka, která okamžitě nastoupila na léčbu. A přežila.

Absolvovala deset náročných chemoterapií, ke kterým dostávala i speciální injekce do páteře. O své diagnóze nyní hovoří proto, aby se lidé dozvěděli více o této zákeřné a vzácné formě rakoviny.

Témata: lékaři Lidé ženy