Sestřičky zabily zdravého chlapce! Najedl se a zemřel krutou smrtí!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2019 20:01 | Aktualizováno: 2. června 2019 3:57

Austrálií otřásla tragická smrt třináctiletého chlapce. Šokující na celé věci je, že ačkoliv byl chlapec relativně zdravý, zemřel v nemocnici. Přitom k tomu vůbec nemuselo dojít.

Louis Tate byl třináctiletý chlapec, který trpěl silným astmatem. Kvůli tomu pravidelně navštěvoval nemocnici, kde většinou strávil více než jeden den.

Pro lékaře ani sestry tak nebyl neznámým pacientem a nemocnice evidovala veškeré jeho problémy, choroby i alergie. Jeden by proto řekl, že se nemůže nic stát. Opak je ale pravdou.

Ačkoliv měli zaměstnanci k dispozici od lékařů diagnozy a od rodičů dokonce podrobný seznam alergenů, malý Louis po požití snídaně zemřel. Sestra mu totiž naservírovala jídlo, které nesměl.

Chlapec byl alergický na mléko, ořechy a vejce. Australská média navíc uvedla, že se chlapec dokonce sestřičky zeptal, zda má ve sklenici opravdu sójové mléko. Sestřička ho ujistila, že se nemusí ničeho bát a nehrozí mu alergická reakce.

Za chvíli ale chlapce začaly brnět rty, přidala se maligní hypertermie a anafylaktický šok. Lékařům se 13letého hocha nepodařilo zachránit.

Rodina se domnívá, že kdyby hoch snídani nesnědl, dodnes by žil.Zažalovali proto nemocnici, soudní spor ale stále není dořešený. Podle lékařů lze totiž jen obtížně určit, jestli se mu stala osudnou snídaně, nebo jiný alergen.

Témata: lékaři dětské Děti