Lydie (41) byla nachlazená. Lékaři jí amputovali polovinu těla!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. května 2019 11:42

Jednačtyřicetiletá Britka Lydie trpěla dlouhé měsíce vleklými obtížemi. Lékaři jí dlouho tvrdili, že spouštěčem zdravotních problémů je astma. Když ale vše vyústilo do septického šoku, začali jednat. A dost drasticky.

Matce dvou dětí začaly problémy loni. Do té doby byla zdravá a aktivní, poté jí ale postihl kašel a měla podezření na nachlazení. Následně se přidala série plicních infekcí.

Lékař připisoval její stav nově nabytému astmatu, a na ten jí také léčil. To ale nezabíralo a zdravotní stav pacientky se neustále zhoršoval. Až jednou doma zkolabovala a po převozu do nemocnice upadla na jedenáct dní do kómatu.

V tu chvíli lékaři zjistili, že původem jejích obtíží není astma. Trpěla neléčenou tuberkulózou. A to tak silnou, že jí začala odumírat tkáň.

Ženě zčernala chodidla, ruce i obličej. Její barva se změnila na modrou a poté černou. Přežívala jen díky napojení na nemocniční přístroje. Selhávaly jí orgány, a ty dýchaly a čistily krev za ní.

Nakonec jí lékaři život zachránili, ale za strašnou cenu. Opožděná léčba si vyžádala daň v podobě amputace. Lydie přišla o tři končetiny.

Neléčená tuberkulóza v těle přerostla do septického šoku, který vzniká při nedostatečném krevním oběhu. Žena tak přišla o obě nohy pod kolenem, o pravou ruku u zápěstí a o prsty na levé ruce.

Témata: Lidé lékaři