K vyvrcholení nepotřebujete genitálie! Dokonce nemusíte být ani naživu!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

9. března 2019 13:42

Vyvrcholení je výsledkem milování, které se projevuje zejména intenzivní fyzickou rozkoší. Ač ho většina z nás bezesporu zná, existují věci, o kterých jsme dosud neměli ani ponětí.

Reflex způsobující vyvrcholení může být spuštěn překvapivě širokým spektrem podnětů. Nejčastější je samozřejmě genitální stimulace. Lékaři ale evidují případ ženy, která mohla být přivedena k vrcholu tak, že jí někdo hladil obočí.

"Lidé s poraněním míchy si často vyvinou velmi citlivou oblast hned nad místem jejich poranění. V literatuře lze nalézt i takové věci, jako kolenní orgasmus," upozornila americká publicistka a autorka populárně-vědeckých knih Mary Roachová a popsala další případ, kdy žena dosáhla vrcholu vždy, když si čistila zuby.

Roachová se během své práce také setkala se ženou, které k dosažení vrcholu stačily myšlenky. "Bylo to pozoruhodné, trvalo to asi minutu," popsala spisovatelka. Nejde však o jediný zaznamenaný případ a možnost dovést se k vrcholu pouze myšlením bez doteků je všeobecně známá, lépe však funguje u žen, než u mužů.

Faktem také je, že můžete spustit míšní reflex vyvrcholení i u mrtvých lidí. Tato metoda ale funguje pouze u lidí, kteří jsou "mozkově mrtví", tedy stále jim bije srdce.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy