Zapomeňte na Mekáč. Nejlepší český burger vám udělají tady!

Hamburger, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. února 2019 15:49

Burger z fastfoodových řetězců, jako jsou McDonald‘s nebo Burger King, si někdy dal asi každý z nás, o nejlepší gastronomický zážitek se ale s velkou pravděpodobností nejednalo. V Česku přitom narazíte na třetí nejlepší burger v Evropě. Alespoň podle jedné mezinárodní ankety.

Kritéria ankety jednoho z nejznámějších světových cestovatelských webů Big 7 Travel byla následující. Všichni finalisté byli ze zemí Evropské unie, přičemž každá měla alespoň jednoho zástupce. O pořadí rozhodli čtenáři webu, který má na sociálních sítích kolem půldruhého milionu fanoušků, ale i panel expertů.

Před dvěma dny zveřejnil web výsledky ankety. Mezi padesáti nejlepšími burgery v Evropě se umístil i ten z pražského bistra Dish, a to dokonce na nádherném třetím místě. Lepší burger vám připraví už jen v dánské Kodani a britském Londýně.

„Moc nás to potěšilo a hlavně překvapilo. Určitě jsme nečekali tak vysoké umístění,“ říká pro stars24.cz Matouš Petráň. O úspěchu v mezinárodní anketě se dozvěděl prostřednictvím emailu. Čím zaujala pražská burgrárna? „Mele si své vlastní maso a kombinace zůstávají opravdu jednoduché. Vše závisí jen na kvalitě ingrediencí,“ odůvodňuje cestovatelský web Big 7 Travel.

Bistro Dish najdete v Římské ulici, přesně mezi Vinohradskou třídou a náměstím Míru. A na kolik peněz vás to tam přijde? Burgery se 160 gramy masa se pohybují v cenové relaci od 209 do 229 korun. Úplně nejdražší burger stojí bez koruny tři stovky, ale masa je v něm dvojnásobek.

Cestovatelský server Big 7 Travel ale připomíná, že se jedná o anketu vyhodnocenou na základě subjektivních dojmů lidí. „Pokud jsme na nějaký podnik s burgery, který doslova musíme zkusit, zapomněli, určitě nám o něm dejte vědět,“ vyzývají čtenáře. Víte o nějakém?

Témata: jídlo Burger King mcdonald's