Samsung představil revoluční telefony! První ohebný mobil a S10 jsou tady!

Samsung Galaxy Fold

Autor: stars24.cz, ČTK

20. února 2019 23:25

Jihokorejský výrobce spotřební elektroniky Samsung Electronics dnes představil několik nových telefonů, včetně ohebného přístroje Galaxy Fold. Ten bude na trh uveden 26. dubna a bude se prodávat za 1980 dolarů (zhruba 45.000 Kč).

Složený telefon Galaxy Fold má úhlopříčku 4,6 palce (11,7 centimetru). Po rozložení se změní v podstatě v malý tablet s úhlopříčkou 7,3 palce (18,5 centimetru).

"Teoreticky jsou ohebné telefony velmi atraktivní, přinášejí obrovský displej v malém balení. Ve skutečnosti však spotřebitelé přesně nevědí, jak budou fungovat, a aplikace pro ně jsou zatím dost nevyzrálé," upozornil analytik Neil Mawston z výzkumné společnosti Strategy Analytics. "Takže je tu dobrý potenciál, ale stále spousta nejistoty," citoval ho server BBC.

Ten years after the first Galaxy, we didn’t just change the shape of the phone, we changed the shape of tomorrow. #GalaxyFoldLearn more: https://t.co/gYYGF4ZvdJ pic.twitter.com/C8s0Jxdhkz

— Samsung Mobile (@SamsungMobile) 20. února 2019

Samsung dnes představil rovněž novou řadu telefonů S10, včetně svého prvního přístroje podporujícího mobilní sítě páté generace (5G). Telefon S10 5G by se měl začít prodávat na jaře.

"Mít variantu 5G je pro Samsung strategicky důležité," uvedl analytik Ben Wood z poradenské firmy CCS Insight. "Pomáhá to firmě udržovat sílu značky a dojem vedoucí pozice v technologiích," dodal. "Ale co se týče spotřebitelů, pokud nemáte dobrý důvod koupit si letos v létě 5G telefon, jeden ze zbývajících tří přístrojů S10 je pravděpodobně lepší investicí a bude ho možné používat řadu let," řekl.

Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Nové přístroje by mu mohly pomoci v konkurenčním boji s rivaly, jako je americká společnost Apple nebo čínská Huawei Technologies, uvedla agentura Reuters.

Témata: Samsung Galaxy Fold Samsung