Děsivá věštba pro Česko! Tohle vás nenechá v klidu. Zemřou statisíce lidí?

Praha

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. září 2018 18:49

Od nepaměti se lidé obávají budoucnosti, a proto upírají své zraky k věštcům. V dnešní moderní době už na jejich varování většina lidí nedbá a věštecké umění považuje za projev šarlatánství. Přesto se najdou osoby, jako Nostradamus, kterým je stále přikládána nějaká váha. Jednu takovou mělo i Česko.

Ačkoliv jsou jakékoliv projevy věštectví a předvídání budoucnosti z vědeckého hlediska nesmyslné, část lidí na věštecké předpovědi stále nedá dopustit. O poznání větší zájem u toto umění ale panoval v historii, a v českých zemích se věštectví těšilo největšího rozmachu v 16. a 17. století.

V té době u nás působila zřejmě nejznámější česká věštkyně německého původu Sibyla Weiß. Ta se těšila nesmírné oblibě a mezi lidmi se proslavila údajně tím, že se její předpovědi plnili.

Takzvaná Pražská Sibyla ale nevěštila pouze budoucnost jednotlivých lidí. Předpověděla také osud Česka a události, které se odehrály dlouho po její smrti. Mezi nimi bylo například obnovení české samostatnosti, obě světové války, nebo povodně.

Jedna její věštba se ale týká i roku 2019. V něm má údajně dojít k události, která může zahubit až statisíce Pražanů. Na českou metropoli se totiž má snést obří ohnivá koule a část města by měla být zničena. 

Není třeba dodávat, že s největší pravděpodobností se věštba nevyplní a nedojde-li například k válce, neexistuje vyjma asteroidu nic, co by mohlo mít takový dopad na Prahu. Pokud by se na nás ale nějaké vesmírné těleso řítilo, už bychom o tom věděli.

Proto není důvod k obavám a lidé mohou klidně spát tento, i příští rok. Navíc je jisté, že nepůjde o jedinou věštbu na příští rok. Do konce toho letošního se jich jistě ještě několik objeví.

Témata: Česká republika věštby Praha