Maďarsko zaujme nejednoho cestovatele. Jak si v něm užít krásnou dovolenou?

Maďarsko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2023 10:18

Maďarsko je krásnou destinací, která nabízí návštěvníkům unikátní kombinaci bohaté historie, živé kultury a nádherné přírody. Tato země ve střední Evropě láká turisty svou pestrým nabídkou zajímavých míst a zážitků.

Budapešť

Ohromující hlavní město Maďarska je neodmyslitelnou součástí každého plánu na dovolenou v této zemi. Budapešť je známá svými termálními lázněmi, impozantními historickými památkami a okouzlující atmosférou. Navštivte slavný parlament, vychutnejte si procházku po nábřeží Dunaje, a nezapomeňte se zrelaxovat ve slavných lázních Gellért nebo Széchenyi.

Balaton

Toto obrovské sladkovodní jezero, nazývané také "maďarské moře", je skvělým místem pro letní dovolenou. Tu si můžete užít na pláži, vodních sportech nebo prozkoumávat malebná městečka a vinice v okolí jezera. Balaton je ideálním místem pro rodinnou dovolenou, kde si každý najde to své.

Eger

Historické město Eger je proslulé svou nádhernou pevností, která nabízí úchvatné výhledy na okolní krajinu. Zastavte se v Egeru a procházejte se úzkými uličkami, ochutnejte místní víno a navštivte Egerskou katedrálu. Nezapomeňte si vychutnat tradiční maďarské jídlo ve místních restauracích.

Pecs

Město Pecs je známé svou bohatou historií a kulturním dědictvím. Procházejte se po úzkých uličkách starého města, navštivte pečskou katedrálu a obdivujte archeologické naleziště z římské doby. Pecs je také známé svou významnou univerzitou a živou uměleckou scénou.

Hortobágy

Výlet do národního parku Hortobágy je pro milovníky přírody nezapomenutelným zážitkem. Tato rozlehlá pustina je domovem mnoha vzácných druhů ptáků a jiných zvířat. Procházejte se po kilometrech pěšin, zkuste jízdu na koni a poznávejte autentickou maďarskou venkovskou kulturu.

Témata: Maďarsko cestování