Marlenka koupila unikátní historickou továrnu. Založí tam výrobu i muzeum

Lembergerova továrna ve Frýdku-Místku

Autor: ČTK

18. ledna 2023 18:33

Historickou Lembergerovu továrnu ve Frýdku-Místku odkoupil v elektronické dražbě od společnosti Slezan Holding výrobce medových dortů Marlenka international.

Budoucí vlastník se stal vítězem aukce s příhozem 95 milionů korun. Částku musí složit ve lhůtě 90 dní. Novináře o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

Marlenka působí ve městě řadu let a do areálu přemístí svou výrobu, zároveň plánuje i jeho využití pro občany města. "Tkalcovnu a rozsáhlý areál původní Lembergerovy továrny čekají velké změny. Majetek společnosti Slezan Holding vydražil v elektronické aukci místní výrobce dortů Marlenka. V areálu chce pokračovat s výrobou produktů stávající nabídky i dalších, protože současná provozovna společnosti na okraji Frýdku již nestačí kapacitně," uvedla mluvčí.

Firma měla několik možností, kam svou výrobu přemístit, majitel ale bydlí právě ve Frýdku-Místku a místo bývalé Lembergerovy továrny je pro něj srdeční záležitostí. "Zachovaná budova tkalcovny bude úžasným bonbonkem. Je pravdou, že její oprava bude velice nákladnou investicí, přesto se nesmírně těším, až se do ní pustíme. Občané města se mohou těšit na moderní muzeum, firemní obchod, originální kavárnu, malý park s letním posezením na terase i fontánu. Je to pro mě splněný sen,“ uvedl majitel společnosti Marlenka Gevorg Avetisjan.

Témata: Marlenka Frýdek-Místek