Uzavírka i nehoda. Dálnice D1 o víkendu stála za to!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. listopadu 2021 9:34

Projet o víkendu dálnicí D1 bylo místy zcela nemožné. Kdo se vracel z prodlouženého víkendu, měl o pár hodin v autě navíc jistojistě postaráno. Na vině byla nejen hromadná nehoda, ale i plánovaná uzavírka.

Dálnice se plánovaně uzavřela v sobotu v 21:00. Dělníci totiž instalovali konstrukci nadjezdu, který převádí místní obslužnou komunikace Lensedly – Hrušov přes dálnic D1. 

Otevření dálnice D1 na 25. kilometru nedaleko Prahy mělo původně proběhnout v 9 hodin, kdo na tento čas spoléhal, musel si další dvě hodiny počkat. Příčinou zdržení byla pomalejší doprava konstrukce na místo.

Řidiči museli po dobu uzavírky jezdit po objízdných trasách. Pro vozidla do 12 tun byla objížďka obousměrně ze sjezdu na Mirošovice, po silnici I/3 a přes Benešov na exit na 34. kilometru u Ostředku. Vozy nad 12 tun musely dálnici objet výrazně delší objížďkou, a to přes Tábor. 

I řidiči mířící do Brna z druhé strany dálnice neměli na růžích ustláno. U Holubic na Vyškovsku se totiž v neděli odpoledne stala hromadná nehoda, která dočasně přerušila provoz ve směru na Brno. 

První kolize se stala kolem 14:30 na 209. kilometru. Srazilo se tam šest aut, šlo patrně o dvě na sobě nezávislé nehody na krátkém úseku. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Kolem 15:40 policie oznámila obnovení provozu jedním pruhem. Kolony se odpoledne a v podvečer tvoří prakticky na všech komunikacích mezi Vyškovem a Brnem, další auta havarovala na hlavní objízdné trase.

Témata: Dálnice D1