Děsivé proroctví! Svět shoří na prach? Přežije jediná země, tvrdí nejznámější věštkyně světa!

Baba Vanga

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. dubna 2018 9:54 | Aktualizováno: 20. dubna 2018 23:49

Celý svět ji zná. Bulharka Vangelija Pandeva Dimitrova – Gušterová se proslavila jako věštkyně Baba Vanga. Přestože je už více než 20 let mrtvá, o jejích předpovědích se hovoří i dnes – obzvlášť kvůli konfliktu v Sýrii.

Baba Vanga o sobě tvrdila, že má nadpřirozené schopnosti, které jí umožnily předvídat přírodní katastrofy a další významné události. Podle těch, kteří věří v nadpřirozeno, slepá žena před svou smrtí v roce 1996 předpověděla 11. září, ale i třeba brexit a vzestup Islámského státu. Údajná věštkyně předpověděla budoucnost až do 51. století – kdy podle ní skončí svět.

Mystička, která byla označována za „Nostradama z Balkánu", podle těch, kteří v její věštby věří, předpověděla také současné dění spojené se Sýrií. "Věřící" připomínají, že už před desetiletími Baba Vanga předpovídala příchod 3. světové války.

Její slova se ale netýkají přímo Sýrie, ale jejího spojence – Ruska. Baba Vanga údajně varovala: „Všechno se rozplyne jako led, ale sláva Vladimira, sláva Ruska, je jediné, co zůstane. Rusko nejenže přežije, ale bude ovládat svět.“ To vše předpověděla dlouho předtím, než v Rusku k moci dostal Vladimir Putin.

Toto její varování teď připomíná například server Express, který zároveň cituje slova ruského prezidenta Putina. Šéf Kremlu varoval, že Američany vedená vojenská koalice může způsobit destabilizací celosvětového míru. „Pokud se budou opakovat takové akce, které byly provedeny v rozporu s Chartou Organizace spojených národů, nevyhnutelně by to vyvolalo chaos v mezinárodních vztazích,“ upozornil Putin.

Obecně se říká, že úspěšnost věšteb baby Vangy je 85 %. Miliony lidí po celém světě uctívají její údajné nadpřirozené schopnost poutěmi, které se konají v jejím jménu.

Mezi její nejvíce šokující předpovědi patří hrozba jaderné války v Evropě. Vanga předpověděla, že kontinent se změní v toxickou pustinu „bez jakékoli formy života".

Existuje reálná hrozba, že se hrozivé předpovědi Baby Vangy se stanou skutečností? Nejspíš ne.

Ve skutečnosti se už v roce 1995 ukázalo, že bulharští vesničané přistupovali k věštbám Vangy skepticky. „Místní lidé jí nevěří. Jen se na tebe dívá, zeptá se vás, co se děje, a pak opakuje fráze, které se naučila. Spousta toho, co dělá, je za peníze. A způsob, jakým mluví - je vulgární. Používá slova, která by žádná žena neměla používat, zvláště ne svatá osoba.“ řekla tehdy novinářům z listu The Times žena z vesnice, kde v tu dobu Vanga žila.

Témata: věštby baba Vanga