Tajný nástroj BFF prozradí, zda je Facebook bezpečný?

Facebook

Autor: Lelková, stars24.cz

12. dubna 2018 13:05 | Aktualizováno: 12. dubna 2018 19:49

Po nedávném fiasku sociální sítě Facebook, kdy došlo k uniknutí osobních informací. Koluje facebookem návod, jak si ověřit, zda máte zabezpečený účet, nebo nikoliv. Je to zkratka BFF, která právě reprezentuje tento hoax.

Funguje to na jednoduchém principu, do komentáře má člověk napsat tuto zkratku a jestli se objeví zeleně, váš účet je zabezpečený. Když se zkratka zbarví červeně, účet zabezpečený nemáte. Doopravdy toto ale není žádné ověřování zabezpečení, ale jenom zkratka pro animaci „tančících rukou“!

Na sociální síti existuje již několik frází, po kterých se objeví animace a BFF je jednou z nich. Slovo znamená Best Friend Forever, tedy nejlepší přátelé navždy. A proč se tedy někomu zobrazuje červeně a někomu zeleně?

Rozhodně z toho nepoznáte zabezpečení svého hesla, ale jenom zda máte povolené animace v nastavení facebook animace, či nemáte. Právě proto, že to nemají všichni nastavené, někteří lidé z toho vydedukovali, že jde o ověření bezpečného hesla. Uvěřilo a prověřilo si to už 11 tisíc lidí na sociální síti, tak snad se některým líbila animace, když už to nic jiného neznamená.

Témata: Mark Zuckerberg Facebook