Vánoční přání: Dnes máte poslední možnost získat speciální razítko!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. prosince 2020 14:18

Každý rok mají Češi možnost si nechat ozdobit vánoční přání speciálním razítkem. Pošťáci s ním vždy upraví stovky kilogramů zásilek. Jak to bylo letos?

Středa 23. prosince je poslední den, kdy v Božím Daru úřaduje tradiční Ježíškova pošta. Po celý rok zde mohli děti i dospělí vkládat do speciální schránky v prostorách infocentra a pošty vánoční přání, na které chtěli získat speciální razítko.

Jeho výtvarná podoba je každý rok originální, což samozřejmě platí i tentokrát. Motivem letošního je stylizovaný portrét malého Ježíška orámovaný kometami a textem „Boží Dar“. Autorem je výtvarník Jiří Slíva.

Letošní statistiky k této akci ještě nejsou k dispozici, o orazítkování zásilky speciálním razítkem s vánočními motivy je však každoročně obrovský zájem. V loňském roce tak upravili pracovníci božidarské pošty 341 kilogramů zásilek.

V roce 2020 měli lidé možnost pohledy či dopisy s nalepenou známkou, nadepsanou adresou a pozdravem vložit do obálky a zaslat na adresu Vánoční pošty. Zde obálku otevřeli, vložené zásilky orazili a přijali je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem.

Témata: Vánoce Česká pošta