Komisař Rex: Slavný pes z legendárního seriálu nebo VELKÁ BLAMÁŽ na fanoušky?

Komisař Rex

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. července 2020 12:05

Kdo by neznal komisaře Rexe. Jeden z nejznámějších psů světa se proslavil ve stejnojmenném seriálu, který si získal diváckou popularitu nejen v německy mluvících zemích, ale i u nás a v dalších státech. Seriál běžel na obrazovkách s přestávkou více než 20 let, což není pro psa běžný věk. Jak to tedy s Rexem bylo?

Pravdou je, že ačkoliv si německý ovčák Rex získal srdce milionů lidí, ve skutečnosti nebyl jediný. Seriál se natáčel v Rakousku a Itálii od roku 1994 do roku 2015 a pomineme-li několikaletou přestávku, hovoříme o více než 15 letech natáčení.

Za tu dobu se v seriálu vystřídalo několik Rexových parťáků, ale i Rexů samotných. Nejznámější jsou ale dva, a sice Reginald von Ravenhorst a Rhett.

První jmenovaný byl rodák z bavorského Ingolstadtu, který žil v útulku. Producenti ho spolu s jeho sourozenci vybrali z několika desítek psů. A ano, čtete správně. I s jeho sourozenci.

Reginald totiž už od začátku natáčení nebyl jediným Rexem. Ve své roli se střídalo hned několik psů, podle toho, jak nebezpečné scény se natáčely. Není neobvyklé, že slavní herci mají své dablery. Psi také.

Z více než 200 dílů seriálu, které byly natočeny, si Reginald zahrál Rexe v 67 z nich. Poté ho vystřídal od roku 2000 pes Rhett, který ztvárnil Rexe na dalších 52 dílů. Mezitím, v roce 2003, Reginald ve věku 12 let zemřel.

Ve stejném roce bylo natáčení seriálu pozastaveno a od roku 2004 se nové díly neprodukovaly. Obnovilo se až v Itálii o čtyři roky později, Rhett v něm už ale nehrál. V roce 2011 ve věku 14 let zemřel.

Není překvapením, že i italské Rexe ztvárnilo několik psů. Konkrétně čtyři, kteří se postupně vystřídali v pokračování seriálu nazvaném Návrat komisaře Rexe.

V roce 2014 se natočila poslední klapka a o rok později šel do vysílání poslední díl legendárního seriálu, který sledoval celý svět. 

Témata: seriály seriál Komisař Rex