Strašidelné tramvaje, kterými jezdí jen ti nejodvážnější

Tohle je nejmenší ruské město, které má tramvaje. 3

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. února 2018 15:37

Tramvajový systém v nejmenším ruském městě, kde byste tuto vymoženost čekali. Je opravdu hodně starý, tramvaje na kolejích skáčou. Jezdí v lese, mezi dřevěnými domky, prostě na místě, kde byste rozhodně tramvaj v moderním světě nečekali.

Město se nachází v Sverdlovskijské oblasti Ruska, 2105 km východně od Moskvy a 452 km severně od Jekaterinburgu, hlavního města Sverdlovského.

Nejbližší železniční stanicí je Lesnaya Volchanka. Původní osada Lesnája Volchanka byla založena v roce 1901. Město Volchansk bylo uznáno v roce 1956.

Toto vesnické "zapomenuté" město zažilo své lepší dny v době socialismu, kdy bylo součástí plánovaného průmyslového rozvoje. Výstavba města probíhala zejména v padesátých letech minulého století jako součást obrovských uhelných dolů. Během rozvoje uhelného průmyslu se chlubilo 36.000 obyvateli. V roce 1989 jich zde zůstalo jen 14.800 a v roce 2007 už jen 10.300.

Město Volchansk se ve skutečnosti skládá ze dvou odlišných osad, které se nacházejí 6 km od sebe, jižní vesnice Volchanka a severní vesnice Lesnája Volchanka. Je těžké říci, která z nich je hlavní, protože většina městského vybavení je rovnoměrně rozložena mezi obě místa.

Jedinečné uspořádání města si žádalo spolehlivý dopravní systém, který spojí obě části města. Během padesátých let vznikla potřeba tramvajového systému, který zde po druhé světové válce vystavěli němečtí váleční zajatci. A dodnes slouží prakticky v nezměněné podobě.

Témata: Rusko Volchansk