Zelený čtvrtek: Patří k němu pivo stejné barvy! Letos bude všechno jinak!

Zelené pivo

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2020 10:33

K Zelenému čtvrtku nepatří jen velikonoční tradice, ale i jedna spojená s restauracemi, které jsou momentálně uzavřené. V hospodách k němu patří pivo stejné barvy. Letos ale bude všechno jinak.

Dnes je Zelený čtvrtek, den, kdy podle křešťanské tradice Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly. Už nějaký čas je jasné, že letošní Velikonoce budou kvůli koronaviru jiné. Věřící nemohou společně do kostelů na bohoslužby. Lidé také stále nemohou do restaurací.

V nich se většinou v tento den čepuje zelené pivo. Pivovar Starobrno ho uvařil i letos, ale s jeho uvedením na trh musí počkat. Distribuce se posouvá na první den, kdy se restaurace a pivnice otevřou.

Zelené pivo se má podle Starobrna stát oslavou nového začátku a vyhlídkou na lepší časy. Až dosud bylo čepování velikonočního speciálu velmi přísně hlídané a pivovar nepovoloval jeho konzumaci dřív než právě na Zelený čtvrtek. 

Hospody jsou uzavřené kvůli nařízení vlády od 14. března jako součást opatření proti šíření koronaviru. Ačkoliv se některá opatření postupně uvolňují, znovuotevření hospod je zatím v nedohlednu. 

Témata: Pivo Velikonoce Starobrno Restaurace