Horoskop na prosinec: Která znamení budou mít zkažené Vánoce?

horoskop

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

2. prosince 2019 10:21 | Aktualizováno: 4. prosince 2019 22:27

Konec roku je tady a před námi leží poslední měsíc, který se většinou nese v duchu stresu ze vánočních nákupů. Některá znamení by si ale měla dát pozor, aby to nepřehnala, zatímco jiná projdou do nového roku jako nůž máslem bez známky nervozity.

BERAN

Berani budou konce roku prožívat s naprostým klidem. Pokud zachovají chladnou hlavu a pragmatické myšlení, odměnou jim bude klid a pohoda, kterou budou v prosinci oplývat. Najdou v sobě sílu, aby poslední měsíc v roce zvládli bez sebemenší újmy.

V osobním a pracovním životě by se neměli bránit novým příležitostem, ale ani se jimi nenechat vystresovat. Pokud nic nepodcení, odměnou jim bude měsíc plný úspěchů.

BÝK

Býci by se měli snažit držet své emoce na uzdě. Prosinec se neobejde bez konfliktů a hrozí i vyčerpání stresem. Nic se ale nemá přehánět a je důležité si zachovat řád a zbytečně se nenervovat.

Vztahy se také neobejdou bez menších šarvátek, je ale důležité situaci zbytečně negradovat. Naopak je nejlepší věnovat dostatek času odpočinku a nelámat si hlavu věcmi, které nejdou změnit.

BLÍŽENCI

Pohár trpělivosti není nekončený a jednou přeteče. Dá se tomu ale zabránit postupným upouštěním páry. Blíženci by se měli věnovat rodině a přátelům a hledat to, co jim dobíjí baterky. V opačném případě hrozí, že podlehnou stresu.

Platí, že nic se nemá přehánět, a pro blížence je to v prosinci zvláště důležité. Stejně tak je na to třeba myslet i ve vztazích. I vlídné gesto může po čase lézt na nervy.

RAK

Raky čeká náročné období, během kterého na ně bude dopadat stres i samota. Sport nebo návštěva přátel by proto rozhodně neměly uškodit, naopak pomohou dostat se do vnitřní pohody. 

Negativní emoce se budou projevovat i ve vztazích. Mohou vést k neshodám až k hádkám, které před koncem roku nikdo neprožívá rád. Raci by je proto neměli vyhledávat ani vyvolávat.

LEV

Lvi prožijí konec roku šťastně. Pokud si zachovají rozvahu a vážnost, nečeká je žádné větší překvapení. Neměli by se bát změn, přijdou, ale je potřeba k nim přistupovat s rozvahou.

Z hlediska vztahů bude prosinec přízniví. Lvi by měli partnerovi důvěřovat, je ale třeba neztrácet hlavu a nepouštět se do věcí kvapem.

PANNA

Panny by se měly ze všeho nejvíc soustředit na sebe. Klid v teple domova a rozjímání spojené se sebereflexí je to, co potřebují v prosinci nejvíce. Neměly by zbytečně vynakládat úsilí na věci, které nelze změnit, a namísto toho je čas bilancovat.

V lásce by se měly otevřít novým zážitkům a zkušenostem a neuzavírat se do sebe. Prosinec by neměl být čas sebelítosti, ale spíše bilancování.

VÁHY

Prosinec bude patřit k těm klidnějším obdobím. Není třeba se zbytečně honit, a ačkoliv váhy odhodlání jen tak neopustí, nemusí se pouštět do všeho, byť s rozvahou. Naopak, je čas relaxace, tak je třeba jej využít.

Partnerské vztahy čekají emotivní chvíle, ale v dobrém slova smyslu. Staré rány se zhojí, nové lásky zrodí, a stávající vztahy lze vždy ještě více utužit.

ŠTÍR

Pokus o co nejpříjemnější prožití svátku je to, o co by se štíři měli pokusit ze všeho nejvíce. Ačkoliv budou dobře naladěni, budou mít přebytek energie, který nemusí být vždy ku prospěchu. Někdy je lepší s držet zpátky, ale neudělat chybu.

To stejné platí i v lásce. Štíři mohou z hlediska vztahů prožít krásný konec roku, pokud nebudou přehnaně aktivní.

STŘELEC

Prosinec si střelec užije tak jako málokdo. Sny se splní, vytoužených cílů se dosáhne, štěstěna je zkrátka nakloněna na jejich stranu. Neměli by ale zapomenout na střízlivý pohled na věci.

To ostatně platí dvojnásob u vztahů, jak pracovních, tak soukromých. Štíři by se neměli pouštět do žádných větších konfrontací.

KOZOROH

Pohodu a klid mohou kozorohům překazit jen lidé, a to blízcí i vzdálení. Rozhodně není radno pouštět se do řešení složitějších problémů a větších debat, neboť mohou špatně skončit. To ale neznamená, že by se neměli obklopit blízkými.

Vztahy budou pro kozorohy šťastné do té míry, dokud si zachovají chladnou hlavu. Výbušné jednání klid nepřinese.

VODNÁŘ

Nebezpečí v prosinci hrozí zejména u fyzických aktivit. Z hlediska citového je největší hrozbou neporozumění a neshody s blízkými. Je proto potřeba pečlivě zvažovat všechny kroky.

Ve vztazích není dobré se příliš hádat, někdy je lepší uznat porážku a zachovat klid. V prosinci to platí dvojnásob.

RYBY

Ryby budou v prosinci prožívat neklidné období. Svátky se pro ně ponesou spíše ve stresujícím duchu, je proto potřeba se na ně připravit a přistoupit  nim s rozvahou. Tu ale budou silně ovlivňovat emoce a city.

Ostatně to se projeví i ve vztazích. Je třeba mít na paměti, že drobnosti nestojí za rozsáhlé hádky, a smyslem Vánoc je potěšit ty, které máme rádi.

Témata: horoskop Lidé