StarDance klepla celebrity přes prsty! Na tohle ZAPOMEŇTE!

StarDance 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2019 17:17

StarDance není jen populární taneční pořad, ale i poměrně slušný přivýdělek pro vystupující. Tak tomu aspoň bylo v minulých dobách, pak ale televize honoráře skrouhla. A dnes si tanečníci vydělají mnohem méně.

StarDance je na obrazovkách více než deset let a za tu dobu prošlo financování účastníků velkou proměnou. V prvních ročnících byli tanečníci oceňováni podle toho, jak moc jsou známí veřejnosti.

To se ale řadě účinkujících nelíbilo, proto začala Česká televize platit všem stejně. Poté šel ale honorář oproti minulým ročníkům pořádně dolů. Zatímco ještě před pár lety si za jeden večer pár vydělal 50 tisíc korun, letos by to mělo být o celou pětinu méně. 

Účinkující tak přišli o desetitisíce korun. Navíc dostávají honorář pouze za ty díly, v nichž vystoupí. Páry, které vypadnou jako první, si tak na moc peněz nepřijdou.

Ještě donedávna navíc Česká televize dávala tanečníkům za podpis smlouvy 70 000 korun. Prakticky jim tak první větší částka přišla na účet jen za to, že slíbili účast v soutěži.

Za každý díl pořadu si tedy každý soutěžící přijde na 40 000 korun. Pokud by měl štěstí a probojoval se až do finále, může si za pár měsíců natáčení přijít na 470 000 korun. Jde sice pořád o pěknou částku, ta ale v minulosti bývala mnohem vyšší.

Témata: StarDance