Instagram chystá revoluční změnu! Odstraní lajky!

Instagram

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. července 2019 11:48 | Aktualizováno: 19. července 2019 12:14

Uživatele sociální sítě Instagram zapláčou. Vývojáři totiž začali testovat novou funkci, která od základu změní fungování celé aplikace. Zmizí z ní to nejdůležitější!

Facebook, které Instagram patří, se rozhodl od základu změnit fungování aplikace. V Kadaně před několika měsíci začal testovat nový systém, který eliminuje takzvané lajky u fotek.

Nově tak uživatelé viděli, kolikrát dostali "like", pouze u svých vlastních fotek. Vaši přátelé už tuto informaci ale nemají, a stejně tak vy můžete olajkovat fotku někoho jiného, ale neuvidíte, jestli jste sami, nebo má fotka či video lajků třeba 50 tisíc.

Autoři aplikace tuto změnu vysvětlili tím, že chtějí, aby se uživatelé soustředili na samotný obsah, a ne na to, jak je který příspěvek populární. V praxi tak máte lajkovat to, co se vám opravdu líbí, a ne to, co je zrovna trendy.

Mnoho lidí také příspěvky, které nedostali očekávaný počet lajků, raději smažou. Na druhou stranu je na zobrazení velkého počtu závislá řada influencerů. A těm nový systém rozhodně uškodí.

Celý proces je zatím pouze v testovací fázi, jak se ale zdá, autoři jsou s ním spokojeni. Během několika týdnů se z Kanady rozšířil na šest dalších zemí, a další budou pravděpodobně následovat.

Kdy přijde novinka do České republiky není zcela jasné. Podle dosavadních indicií se ale Instagram postupem času tento systém změní plošně po celém světě.

Témata: Instagram