Práce bude zbytečná, světlá pleť zmizí? Vědci poukázali na to, jak se bude člověk vyvíjet dál!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

10. července 2020 9:10

Za 1000 let budou lidé vypadat úplně jinak než dnes. K lidské přeměně přispěje umělá inteligence a vývoj techniky, ale i změna klimatu nebo přirozené genetické mutace. Podle nadšenců a odborníků z AsapScience se tak lidstvo poměrně zásadně promění.

Video o tom, jak bude člověk vypadat za 1000 let, vytvořila dvojice vědeckých nadšenců AsapScience. Podle vědeckých předpokladů bude naše tělo částečně lidské a částečně mechanické. Budou v něm totiž miniaturní roboti, kteří lidem zajistí větší odolnost i lepší schopnosti.

Pro své děti si díky genové modifikaci budou moci lidé vybrat vlastnosti i vzhled. Všichni tedy budou inteligentní, atraktivní a fyzicky zdatní. To má ale jednu obrovskou nevýhodu - lidé si budou tak podobní, že postačí jediná nemoc k vyhlazení lidstva.

Proti globálnímu oteplování se lidé obrní tmavší pleť a zároveň budou vyšší i hubenější, protože takové tělo lépe snáší teplo. Vývoj genetiky navíc umožní mnoho mutací, mezi těmi častějšími prý bude jiná barva očí (červená nebo fialová) nebo různé superschopnosti. Už dnes existuje muž, který může jíst i kovy, nebo lidé, kteří vidí více barev než ostatní.

Budeme žít déle a získáme více volného času, protože většinu prací zastanou stroje. V důsledku toho budou navíc ženy rodit ve vyšším věku, protože biologické hodiny budou tikat déle.

Změní se prý i lidská kultura. Místo současných sedmi tisíc jazyků se na planetě udrží jen sto z nich. Rozvoj techniky přinese také takzvanou užitkovou mlhu (utility fog), která se může přeskupit do různých předmětů. Ráno odejdete ze svého domu, přes den se z něj ale stane třeba pekárna a večer se znovu vrátíte domů.

Témata: Lidé zajímavosti