Mimozemská sonda proletěla kolem Země! Všichni jste ji viděli, šokuje vědec!

Oumuamua

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. listopadu 2018 20:24

V naší sluneční soustavě se pohybuje tajemný vesmírný objekt označovaný jako Oumuamua. Asteroid ve tvaru doutníku byl poprvé pozorován v říjnu roku 2017. První známý mezihvězdný objekt procházející naší sluneční soustavou může podle vědců být gigantická mimozemská solární loď, která byla vyslána, aby hledala známky života. To alespoň tvrdí nová vědecká studie.

Astronomové z Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) se na tajemný asteroid Oumuamua zaměřili poté, co se ukázalo, že neočekávaně zrychluje. NASA totiž už dříve uvedla, že asteroid „neočekávaně zvyšuje rychlost a mění trajektorii, zatímco prochází skrze naši sluneční soustavu“.

Vědci nyní dospěli k závěru, že asteroid „může být plavidlo umělého původu", které využívá sluneční záření, aby se samo mohlo pohybovat dopředu. „Vzhledem k umělému původu je jednou z možností, že Oumuamua je loď poháněná světlem, která se pohybuje mezihvězdným prostorem jako součást pokročilého technologického zařízení,“ uvádějí autoři studie.

„Další alternativou může být exotický scénář, že Oumuamua může být plně operační sonda vyslaná úmyslně cizí civilizací k planetě Zemi,“ píší vědci.

Profesor Abraham Loeb, který napsal studii ve spolupráci se Shmuelem Bialym, řekl pro server Universe Today: „Oumuamua by mohla být aktivním kusem cizí technologie, která má prozkoumat naši sluneční soustavu stejným způsobem, jakým doufáme, že my budeme moci zkoumat hvězdný systém Alpha Centauri pomocí projektu Starshot a podobných technologií.“ 

I sám profesor Stephen Hawking přitom před svou smrtí uvedl, že nejpravděpodobnějším tvarem mezihvězdné kosmické lodi bude „doutník nebo jehla", protože díky takovému tvaru bude „minimalizováno tření a poškození způsobené mezihvězdným plynem a prachem“.

Témata: mimozemšťané / ufo asteroid Oumuamua