Vyrážíte na dovolenou s dětmi? V autě je můžete zabavit těmito kvízy

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. července 2023 16:58

Vyrážíte na dovolenou a čeká vás mnoho dlouhých hodin zavřených v autě s dětmi? Podívejte se, jak je můžete účinně zabavit pomocí řady zábavných kvízů.

Hádanky a hlavolamy: Položte dětem hádanky a hlavolamy, které budou muset rozluštit. Například: "Má to rohy, žádné nohy, co je to?" (Odpověď je polštář)

Království zvířat: Zeptejte se dětí, kolik druhů zvířat dokáží pojmenovat za 1 minutu. Můžete jim dát různé kategorie, jako jsou savci, ptáci, hmyz, atd.

Zeměpisné kvízy: Položte dětem otázky na zeměpis. Například: "Kde leží Eiffelova věž?" nebo "Jaké je hlavní město Spojených států?"

Hledání auta: Udělejte hru, kdy děti musí hledat různá auta na silnici. Například: "Kdo první uvidí červené auto, řekne: 'Červené auto!'"

Vtipy: Dejte dětem za úkol vymyslet a vyprávět vtipy. Vtipy mohou být jednoduché a dětské, ale určitě pobaví celou rodinu.

Abeceda z auta: Projíždějte abecedou a hledejte na silnici nápisy začínající na různá písmena abecedy. Kdo jako první najde nějaký nápis, vyhrává.

Vyhledávání barev: Dejte dětem za úkol hledat různé barvy aut nebo dopravních značek na silnici. Například: "Kdo jako první uvidí červené auto, modré auto, nebo zelenou dopravní značku, řekne to."

Hádání písniček: Pusťte dětem krátké úryvky z dětských písniček a dejte jim za úkol hádat, jak se jmenuje každá písnička.

Kvíz o rodině: Dejte dětem otázky na téma rodina. Například: "Kolik máš sourozenců?" nebo "Jak se jmenují tvoji prarodiče?"

Cestovní hledání: Připravte si seznam věcí nebo míst, která se mohou objevit na cestě. Děti budou muset hledat tyto věci a zaškrtávat je na seznamu, když je spatří.

Témata: cestování děti auto