Nejlepší pláže Francie: Kam vyrazit na letní dovolenou k moři?

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. července 2023 18:36

Francie je známá svými nádhernými plážemi a slunečnými pobřežími, které lákají turisty z celého světa. Pokud hledáte ideální místo pro letní dovolenou plnou slunce, relaxace a osvěžení ve vodě, přinášíme vám přehled nejlepších pláží, které tato země nabízí.

Plage de Pampelonne, Saint-Tropez

Plage de Pampelonne je jednou z nejslavnějších pláží na pobřeží Côte d'Azur. Tato pláž se rozprostírá na 5 km bílého písku a modrého moře. Nabízí luxusní plážové kluby, stylové plážové bary a možnost si pronajmout slunečník a lehátko. Je oblíbenou destinací mezi bohatými a slavnými, ale i běžnými turisty, kteří si chtějí vychutnat kouzlo St-Tropez.

Plage de Palombaggia, Korsika

Korsika, známá jako "Island of Beauty", má mnoho úchvatných pláží, ale Plage de Palombaggia je jednou z nejmalebnějších. Tato pláž se nachází v jihovýchodní části ostrova a nabízí bílý písek, tyrkysovou vodu a zelené stromy, které se vinejí podél pobřeží. Je ideálním místem pro rodinné dovolené, vodní sporty a procházky podél nádherného přírodního prostředí.

Plage de l'Espiguette, Camargue

Pro milovníky divoké přírody je Plage de l'Espiguette v regionu Camargue neodolatelnou volbou. Tato pláž je známá svými rozsáhlými dunami, divokými koni a různými druhy ptáků. Je to ideální místo pro ty, kteří chtějí uniknout davům a zažít přírodu v její nejautentičtější podobě. Pláž je také vhodná pro surfování a kiteboarding.

Plage de Deauville, Normandie

Normandie je známá svou malebnou krajinou a historickými památkami, a Plage de Deauville je dokonalým místem, kde můžete zažít kouzlo této oblasti. Tato pláž se rozkládá podél elegantního letoviska Deauville a nabízí písečný pláž, barevné plážové slunečníky a slavné plážové promenády. Je to ideální místo pro ty, kteří hledají kombinaci relaxace a kultury.

Plage de Saint-Jean-de-Luz, Baskicko

Pláž Saint-Jean-de-Luz se nachází na francouzsko-španělském pobřeží Baskicka a nabízí malebné prostředí s horskými výhledy a klidným mořem. Tato pláž je také oblíbená pro své písečné duny, které poskytují přirozené ochranné bariéry. Okolí pláže je plné kaváren, restaurací a obchodů, kde si můžete vychutnat místní kuchyni a atmosféru.

Plage de la Côte des Basques, Biarritz

Biarritz je slavné město na pobřeží Baskicka a Plage de la Côte des Basques je jednou z nejoblíbenějších pláží pro surfování. Tato pláž se pyšní dlouhým pobřežím, které je obklopené úchvatnými útesy a kaskádovitými skalisky. Je to ideální místo pro začínající surfaře i pokročilé profesionály.

Témata: Francie Moře