Chorvatsko: Chystáte se na dovolenou autem? Tras máte na výběr hned několik

Chorvatsko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. července 2023 11:33

Chorvatsko je země s nádhernými plážemi, křišťálově čistým mořem a malebnými historickými městy. Pro ty, kteří si přejí prozkoumat krásy této středomořské destinace vlastním autem, se nabízí možnost hned několika tras, na kterých zažijete skvělý road trip.

Trasa přes Rakousko a Slovinsko

Jednou z nejoblíbenějších tras je cesta přes Rakousko a Slovinsko. Z Česka se nejprve dostanete do Rakouska přes Linz a Salcburk, a poté pokračujete na jih směrem k Lublani, hlavnímu městu Slovinska.

Z Lublaně vede dálnice E70, která vás provede přes Slovinsko až do Chorvatska. Tato trasa je pohodlná, dobře značená a nabízí nádherné výhledy na alpskou krajinu a zelené údolí.

Trasa přes Maďarsko

Další možností je cesta přes Maďarsko. Z Česka se nejprve dostanete do Budapešti, maďarského hlavního města. Zde se připojíte na dálnici M7, která vás provede přes Maďarsko směrem k chorvatským hranicím.

Po překročení hranic pokračujete na dálnici A4, která vás dovede až k pobřeží Chorvatska. Tato trasa je rovněž pohodlná a nabízí možnost zastavit se v Budapešti a objevit její krásy.

Trasa přes Rakousko a Slovinsko

Pokud preferujete delší cestu a rádi byste si prohlédli více zemí, můžete zvolit trasu přes Českou republiku, Rakousko a Slovinsko. Z Česka se nejprve dostanete do rakouského Lince a odtud pokračujete přes Graz na jih do Klagenfurtu.

Z Klagenfurtu se připojíte na dálnici A2, která vás dovede do Lublaně a následně do Chorvatska. Tato trasa nabízí pestrou krajinu, historická města a možnost objevovat více destinací během cesty.

Témata: Chorvatsko