Chorvatsko není jediné. Kam jinam vyrazit na levnou dovolenou u moře?

Dovolená, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. června 2023 16:36

Chorvatsko je oblíbenou destinací Čechů pro letní dovolenou u moře, ale existuje mnoho dalších skvělých a cenově dostupných možností po celé Evropě. Pokud plánujete dovolenou a rádi byste se vyhnuli davům turistů, přinášíme vám pět nádherných a cenově dostupných dovolených.

Algarve, Portugalsko

Algarve je známá svými úchvatnými plážemi, skalnatými útesy a malebnými rybářskými vesničkami. Tato oblast nabízí slunečné počasí, teplé vody a úžasné mořské plody. Můžete se vydat na prohlídku půvabných měst jako je Faro, Lagos nebo Tavira a objevit skryté pláže a zátoky. Algarve je snadno dostupná autem z většiny částí Evropy.

Costa Brava, Španělsko

Costa Brava je pobřežní oblast v Katalánsku, která se pyšní nádhernými plážemi, azurovým mořem a malebnými vesničkami. Můžete navštívit ikonická místa jako je Barcelona, ​​Tossa de Mar, Cadaqués a další. Region nabízí také vynikající možnosti pro vodní sporty a turistiku. Autem se snadno dostanete z většiny částí Evropy.

Puglia, Itálie

Puglia, nacházející se na jihu Itálie, je skrytým pokladem pro dovolenou u moře. Tato oblast je známá svými nádhernými plážemi, tyrkysovým mořem a malebnými přímořskými městy jako je Lecce, Ostuni nebo Alberobello se svými tradičními trulli domy. Můžete si vychutnat slavnou italskou kuchyni a prozkoumat olivové háje a vinice. Puglia je ideálním cílem pro dovolenou s autem, protože vám umožní objevovat jedinečnou krásu této oblasti.

Peloponés, Řecko

Peloponés je rozmanitý poloostrov v jižním Řecku s nádhernými plážemi, starověkými památkami a horskou krajinou. Můžete navštívit města jako je Olympie, Nafplio a Sparta, relaxovat na plážích v Kalamata nebo Stoupa, a prozkoumat historické památky jako je Mykény nebo Epidauros. Cesta do Peloponésu autem je snadná, zejména pokud využijete trajektové spoje z italských přístavů.

Istrijský poloostrov, Chorvatsko

Pokud stále preferujete Chorvatsko, ale chcete se vyhnout přeplněným turistickým oblastem, můžete zvážit Istrijský poloostrov. Tato oblast nabízí malebná přístavní města, nádherné pláže a skvělou mořskou kuchyni. Navštivte města jako je Pula, Rovinj nebo Poreč a objevte přírodní krásy Národního parku Brijuni nebo Limského kanálu. Istrijský poloostrov je snadno dostupný autem z různých částí Evropy.

Témata: Chorvatsko dovolená Moře