Zvažujete dovolenou v Polsku? Tato místa byste neměli minout!

Varšava

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. června 2023 16:46

Polsko, země bohatá na historii, přírodní krásy a rozmanité kulturní dědictví, nabízí návštěvníkům širokou škálu zajímavých a krásných míst pro dovolenou. Od malebných historických měst až po překrásnou přírodu a fascinující architekturu, Polsko láká turisty ze všech koutů světa.

Varšava

Hlavní město Polska je bohaté na historii a kulturu. Staré Město, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, nabízí úchvatné historické budovy a památky. Kromě toho můžete navštívit také moderní část města s vysokými mrakodrapy, elegantními obchody a skvělou restaurační scénou.

Krakov

Další perlou Polska je historické město Krakov. Jeho starobylé jádro, které je také zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, nabízí krásné náměstí Rynek Glowny, Královský hrad Wawel a mnoho dalších historických památek. Nedaleko Krakova se nachází také koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau, který připomíná děsivou minulost a vyzývá k uctění památky obětí.

Gdaňsk 

Toto přístavní město na pobřeží Baltského moře je známé svou nádhernou architekturou a bohatou historií. Procházka po historickém přístavním městě s jeho barevnými domy a nábřežím je nezapomenutelným zážitkem. Navštivte také Westerplatte, místo, kde začala druhá světová válka.

Bieszczady 

Pro milovníky přírody je národní park Bieszczady ideálním místem pro dovolenou. Tato nádherná horská oblast nabízí malebné scenérie, rozmanité druhy flóry a fauny a skvělé možnosti pro turistiku a pěší turistiku. Vydejte se na procházku jednou z mnoha turistických tras a objevte krásy polského venkova.

Zakopane

Oblast Tater v jižním Polsku je známá svými malebnými horami a tradiční architekturou. Zakopane, horské letovisko v Tatrách, je oblíbenou destinací pro lyžování, horskou turistiku a prozkoumávání místní kultury a tradic.

Wrocław

Toto barokní město se nachází na západě Polska a je známé svými krásnými náměstími, historickými mosty a zajímavými památkami. Procházejte se po ulicích a objevujte fascinující architekturu, navštivte unikátní Ostrow Tumski, který je považován za nejstarší část města, a užívejte si atmosféru tohoto kultivovaného města.

Témata: Polsko dovolená