Kam na výlet v Rakousku? Tato místa byste měli navštívit

Rakousko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. června 2023 20:11

Rakousko, země s malebnými horami, bohatou historií a půvabnými městy, nabízí nespočet možností pro skvělý výlet. Bez ohledu na to, zda se jedná o horolezectví, procházky historickými uličkami, nebo ochutnávku tradiční kuchyně, Rakousko má vše, co potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Salcburk: Navštivte rodné město slavného skladatele Mozarta, procházejte se po malebném historickém centru a navštivte Salcburský hrad.

Vídeň: Obdivujte krásu rakouského hlavního města s jeho impozantními budovami, jako je zámek Schönbrunn, katedrála sv. Štěpána a umělecké muzeum Kunsthistorisches.

Halštatské jezero: Vydejte se na výlet do malebného jezerního města Halštatu, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, a obdivujte úchvatné výhledy na jezero a okolní hory.

Innsbruck: Prozkoumejte půvabné město Innsbruck, obklopené alpskými vrcholy. Zajděte na Zlatou střechu, návštěvní centrum alpského lyžování a vychutnejte si výhled na okolní krajinu.

Tyrolské Alpy: Zkuste si horskou turistiku nebo lyžování v jedné z nejkrásnějších alpských oblastí Rakouska. Tyrolské Alpy nabízí mnoho tras a sjezdovek pro všechny úrovně.

Wachau: Projděte se po malebném údolí Wachau, které se táhne podél řeky Dunaje. Navštivte vinné sklepy, prohlédněte si hrad Dürnstein a vychutnejte si krásné výhledy na vinice a historická města.

Eisriesenwelt: Zajděte do největší ledové jeskyně na světě v blízkosti města Werfen a obdivujte úchvatné ledové formace a jeskynní podzemní svět.

Grossglockner Hochalpenstrasse: Projížďka po jedné z nejmalebnějších silnic v Evropě vás zavede do srdce Vysokých Taur, kde se můžete těšit na úžasné výhledy a přírodní krásy.

Graz: Objevte druhé největší rakouské město, které je známé svými architektonickými poklady, jako je zámek Eggenberg a náměstí Hauptplatz.

Témata: Rakousko