Na dovolenou na Slovensko? Tato místa byste měli navštívit

Most SNP v Bratislavě, Slovensko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. června 2023 13:18

Slovensko je země plná úchvatných přírodních scenérií, malebných měst a bohaté kulturní historie. Pokud hledáte ideální místo pro dovolenou, Slovensko nabízí mnoho skvělých možností. Vybrali jsme pro vás některé z nich.

Vysoké Tatry

Tatry jsou královnou slovenských hor. Tento horský řetězec nabízí neuvěřitelné panoramatické výhledy, malebná jezera a nezapomenutelné túry. Nejvyšším vrcholem je Gerlachovský štít. Navštivte město Poprad a využijte lanovky, abyste se dostali do srdce této malebné horské oblasti.

Národní park Slovenský ráj

Tento národní park je známý svými skalními soutěskami, vodopády a malebnými turistickými stezkami. Jednou z nejpopulárnějších atrakcí je soutěska Prielom Hornádu, kde se můžete projít na dřevěných chodnících mezi strmými skalami.

Bratislava

Hlavní město Slovenska, Bratislava, je kombinací historických památek a moderního života. Navštivte Bratislavský hrad, Staré Mesto (Staré Město) a St. Michaelova brána. Při procházce historickým centrem si můžete vychutnat bohatou kulturu, restaurace a kavárny.

Banská Štiavnica

Toto historické město je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Obklopené kopci a jezery, Banská Štiavnica je plná krásných středověkých budov a kostelů. Navštivte Starý zámek, Kalvárii, nebo se projděte kolem jezera Štiavnica.

Spišský hrad

Tento impozantní hrad se nachází v obci Spišské Podhradie a je také zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Spišský hrad je jedním z největších hradů ve střední Evropě a nabízí nádherný výhled na okolní krajinu.

Vlkolínec

Malebná horská vesnice je dalším světovým dědictvím UNESCO. Vlkolínec je známý svými tradičními dřevěnými domy a rustikálním venkovským charakterem. Procházejte se po úzkých uličkách a objevujte autentickou slovenskou atmosféru.

Slovenský Kras

Tato vápencová krasová oblast je domovem mnoha jeskyní, z nichž nejznámější je jeskyně Domica. Prozkoumejte podzemní svět s jeho unikátními stalaktity a stalagmity a obdivujte přírodní krásu.

Orava

Oblast Orava je známá svým zámkem Orava, který se tyčí na skalním vrchu nad řekou. Okolní příroda je také nádherná, s jezery, lesy a horami. Navštivte také Oravskou přehradu, která nabízí možnosti vodních sportů.

Témata: Slovensko