Krásná dovolená nemusí být jen v zahraničí. Kam si v létě vyjet v Česku?

Karlovy Vary

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. června 2023 16:43

Česká republika je země bohatá na přírodní krásy, historická města a malebná venkovská území. Je ideálním cílem pro ty, kteří hledají krásná místa pro dovolenou a odpočinek.

Praha

Praha, hlavní město České republiky, je jedním z nejkrásnějších evropských měst. S bohatým kulturním dědictvím, historickými památkami a úchvatnou architekturou, jako je Pražský hrad, Karlův most a Staroměstské náměstí, Praha vás okouzlí svým romantickým a pohádkovým prostředím.

Český Krumlov

Toto malebné město, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, se nachází v jižních Čechách. Český Krumlov je známý svou starobylou architekturou, malebnými uličkami a zámkem, který se tyčí nad řekou Vltavou. Procházka jeho úzkými uličkami a návštěva zámku je jako skok do minulosti.

Karlovy Vary

Karlovy Vary je lázeňské město známé po celém světě. Jeho minerální prameny, kolonády a lázeňské domy lákají návštěvníky, kteří sem přicházejí hledat léčebné vody a odpočinek. Procházka kolem lázeňských parků, ochutnávka léčivých pramenů a relaxace v lázeňských domech jsou nezapomenutelným zážitkem.

Krkonoše

Pro milovníky přírody jsou Krkonoše neodolatelnou volbou. Toto pohoří nabízí malebné horské vrcholy, rozsáhlé lesy a krásné vodopády. Nejvyšší horou je Sněžka, kterou můžete zdolat pěší túrou. Krkonoše jsou také oblíbeným místem pro lyžování v zimě.

Český ráj

Český ráj, národní park s unikátními skalními útvary a zříceninami hradů, je jako pohádková země. Prozkoumávejte malebné skalní města, jako je Prachovské skály, a navštivte hrad Trosky, který se tyčí na vrcholu kopce. Český ráj je také ideálním místem pro pěší turistiku a cyklistiku.

Témata: cestování Česká republika