Francie není jen Paříž. Která místa během letní dovolené neminout?

Paříž, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2023 18:42

Pokud vás neláká moře ani hory, je letní dovolená je ideálním časem k prozkoumání krás Francie. Země nabízí širokou škálu atrakcí, od okouzlujících historických měst a malebných vesnic po nádhernou přírodu a slavné kulturní památky. Pokud se chystáte navštívit Francii a hledáte inspiraci, kam vyrazit, přinášíme vám pět tipů na nezapomenutelnou dovolenou.

Paříž - Město lásky a světového umění

Paříž, hlavní město Francie, je snem každého cestovatele. Prozkoumejte Eiffelovu věž, Louvre s Mona Lisou a další ikonické památky. Nezapomeňte si vychutnat kávu v jednom z mnoha stylových kaváren a ochutnat tradiční francouzskou kuchyni. Pro milovníky umění je návštěva Centre Pompidou a Musée d'Orsay nevyhnutelná.

Provensálsko - Barevná krása a vůně levandule

Provensálsko, oblast na jihovýchodě Francie, je známé svými malebnými vesnicemi, polemi a bohatou gastronomií. Navštivte Aix-en-Provence, kde se narodil slavný malíř Paul Cézanne, nebo romantické městečko Gordes. Projděte se po trzích plných čerstvého ovoce, zeleniny a místních specialit a ochutnejte slavný provensálský ratatouille.

Francouzská riviéra - Slunce, pláže a luxus

Pokud hledáte sluneční dovolenou s dotekem luxusu, Francouzská riviéra je pro vás ideální. Navštivte slavné letovisko Nice s jeho promenádou Promenade des Anglais a procházejte se po úchvatných plážích. Objevte také Cannes, kde se každoročně koná filmový festival, a přímořské město Saint-Tropez, které je synonymem pro glamour a bohatství.

Normandie - Úchvatná krajina a historické památky

Pokud vás láká příroda a historie, vydejte se do Normandie. Objevte úchvatné bílé útesy Étretatu, které inspirovaly mnoho umělců, nebo navštivte Mont Saint-Michel, středověký klášter na ostrově. Historické město Rouen s katedrálou a krásné pláže jsou dalšími zajímavými místy, která stojí za návštěvu.

Bordeaux - Krajina vín a gastronomické potěšení

Bordeaux je synonymem pro výborná vína a bohatou gastronomii. Procházejte se po vinicích a ochutnejte vína světoznámých vinic. Navštivte historické centrum města s elegantními budovami a vyzkoušejte lahodné pokrmy doprovázené skvělými bordeauxskými víny.

Témata: Francie