Letní dovolená v Itálii: Země plná krás, kultury a gastronomických požitků

Itálie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2023 18:28

Itálie je jednou z nejatraktivnějších destinací pro letní dovolenou. Nabízí kombinaci nádherného pobřeží, bohaté historie, úchvatné architektury a samozřejmě lahodné italské kuchyně. Podívejte se na pár tipů, kam se v Itálii vydat na svou letní dovolenou.

Pobřeží Amalfi

Nachází se na jihu Itálie a je známé svými malebnými vesnicemi, útesy a tyrkysovým mořem. Můžete si užít sluneční koupání na plážích, projet se lodí kolem ostrovů Capri a Ischia nebo prozkoumat krásné městečko Positano s jeho úzkými uličkami a půvabnými domky.

Ostrov Sicílie

Sicílie je největším ostrovem ve Středozemním moři a nabízí kombinaci historie, kultury a ohromujících pláží. Můžete navštívit starověké památky jako je chrám v údolí Tempelú v Agrigentu, vydat se na výlet na sopku Etnu, nebo si užít relaxaci na některé z písečných pláží, například v Taormině.

Benátsko

Benátsko je jedinečnou destinací s městem Benátky plným kanálů, mostů a nádherné architektury. Můžete se projít po známém náměstí svatého Marka, projíždět gondolou kanály, navštívit nádherné benátské ostrovy jako Burano s jeho barevnými domy nebo si vychutnat tradiční benátskou kuchyni.

Toskánsko

Toskánsko je synonymem pro kulturu, umění a vinné sklípky. Můžete navštívit město Florencii s jeho impozantní katedrálou a uměleckými galeriemi, prozkoumat město Siena s jeho náměstím Piazza del Campo nebo se projet po malebných toskánských kopcích plných vinic a olivových hájů.

Ostrov Sardinie

Sardinie je ostrov s krásnými plážemi a azurovým mořem. Můžete navštívit Costa Smeraldu, která je známá svými luxusními letovisky a nádhernými zátokami, prozkoumat archeologické naleziště Nuraghe Su Nuraxi nebo se vydat na výlet do národního parku Asinara.

Témata: Itálie cestování