Trávíte rádi léto u vody? Vyvarujte se těchto věcí, abyste si neublížili!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. června 2023 11:19

Léto je skvělý čas na osvěžení u bazénu. Přináší s sebou sluneční paprsky, teplé počasí a příležitost pro zábavu ve vodě. I při relaxaci na bazéně je ale potřeba dodržovat určitá pravidla a vyvarovat se některých činností. V tomto článku vám představíme 5 věcí, které byste neměli dělat na bazéně během letních měsíců.

Skákat nebo potápět se do mělké vody

Jednou z nejčastějších příčin úrazů na bazénu je skákání nebo potápění do mělké vody. Předtím než se pustíte do skoku, ujistěte se, že voda je dostatečně hluboká a není příliš blízko dna bazénu. Vždy dodržujte pokyny a značení ohledně hloubky vody.

Nedodržovat bezpečnostní pravidla

Bazény mají často pravidla, která slouží k ochraně návštěvníků. Patří sem například omezení ohledně skákání, běhání nebo hraní na hladině. Nedodržování těchto pravidel může vést k úrazům nejen vám, ale i ostatním osobám v bazénu. Mějte na paměti bezpečnost a respektujte pravidla stanovená správcem bazénu.

Přehlížet opalování a ochranu proti slunci

Opalování je běžnou činností u bazénu, ale je důležité pamatovat na ochranu proti slunci. Přehřátí a spálení sluncem může mít vážné důsledky pro zdraví. Vždy používejte dostatečný ochranný krém se silným UV filtrem, nosíte ochranný klobouk a vyhýbejte se přímému slunečnímu záření v době největšího slunečního svitu.

Jíst nebo pít ve vodě

I když se v bazénu nachází osvěžující voda, není vhodné jíst nebo pít ve vodě. Zanechávání potravin a nápojů ve vodě může způsobit znečištění bazénu a přilákat nežádoucí hmyz. Raději si požijte jídlo a pití mimo bazén a dodržujte hygienické zásady.

Ignorovat bezpečnostní vybavení

Bazény často disponují různým bezpečnostním vybavením, jako jsou plavidla, záchranné kruhy nebo záchranné pásy. Nikdy je neignorujte a neodstraňujte. V případě nouze mohou hrát klíčovou roli při poskytování pomoci nebo záchrany. Mějte na paměti, že bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.

Témata: Léto Koupaliště